Izrešetali Lazarevića pa zapalili BMW: Uhapšena dvojica mladića

Dvije osobe su uhapšene nakon paljevine automobila u sarajevskoj ulici Aleja Lipa do broja 47., potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Uhapšeni A. B. (1986) koji je nastanjen u Istočnom Sarajevu i S. V. (1982) iz Bijeljine osumnjičeni su da su zapalili automobil u Hrasnom, nakon što su u Istočnom Sarajevu iz automatske puške ubili Miroslava Lazarevića.

Sarajevska policija obaviještena je u noći sa subote na nedjelju u 2:05 sati da je u ulici Aleja lipa zapaljeno motorno vozilo BMW X51 bez registarskih oznaka te da se dvije osobe udaljavaju od vozila. Policija je odmah upućena na lice mjesta, radi obezbjeđenja mjesta događaja i pronalaska izvršilaca.

Brzom intervencijom, policija je u 2:30 sati u ulici Džemala Bijedića pronašla A. B. (1986) koji je nastanjen u Istočnom Sarajevu. Pet minuta kasnije, u ulici Nedima Filipovića uhaošen je i drugi osumnjičeni, S. V. (1982) iz Bijeljine.

Sarajevski vatrogasci ugasili su požar, a automobil je u potpunosti izgorio.

– Pregledom pomenutog vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i pored iste još jedan rezervni okvir za municiju – navodi se u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST – Nakon ubistva u Istočnom Sarajevu: Policija privela nekoliko osoba

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naredio da se mjesto događaja obezbijedi do jutarnjih sati, a da se mladići uhapse zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

VEZANI TEKST – Mafijaši nakon obračuna u Istočnom Sarajevu zapalili BMW u Hrasnom?

– Na osnovu pismenog obavještenja CJB Istočno Sarajevo, da postoje osnove sumnje da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo koje je učinjeno oko 2 sata, upotrebom vatrenog oružja, na području Istočnog Novog Sarajeva, iste potražuju, te su gore navedena osobe, nakon završene kriminalističke obrade uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, predana na nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo – objašnjeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

(Faktor.ba/Foto: I. Šebalj)

Related posts