IZBORNA DEBATA RTV Cazin: Završni “obračun” Ogreševića i Handanagića, Beganović bio slučajni prolaznik

Tri kandidata za novi mandat, za sada, načelnika općine Cazin, uskoro gradonačelnika, sinoć su imali završnu debatu u programu Radio-televizije Cazin. Hakija Beganović (Laburistička stranka), Almin Handanagić Stranka demokratske akcije) i Nermin Ogrešević (Stranka demokratske aktivnosti).

Sve važnije teme koje se tiču birača u kojima su kandidati imali svoja izlaganja su se odnosile na zapošljavanje, poslovne zone, sport, kultura, zdravstvo, infrastruktura užeg dijela grada, izgradnja puteva i ostalo, gdje su kandidati iznijeli svoje planove, ali i kritike na račun načelnika u prethodnom mandatu.

Prema očekivanju, najveći duel su vodili glavni kandidati za načelnika Nermin Ogrešević (Asda) i Almin Handanagić (Sda). Čovjek u sjenci, barem u studiju bio je Hakija Beganović (LS). Kao što se očekivalo od čovjeka u godinama, sporo čitajući svoja izlaganja redovno je bio prekinut od voditelja kako ne bi probijao predviđene termine.

S obzirom na to da je i naš portal prenosio debatu putem livestreama uz odobrenje RTV Cazin, desetine hiljada posjetioca je istu pratilo online. Iako su glavni kandidati vodili najveću bitku, pažnja dobrog dijela građana se odnosila na vremešnog Hakiju Beganovića, koji je na momente bio izgubljen u svojim izlaganjima, što je na društvenim mrežama izazvalo lavinu šaljivih komentara. Svaka replika nije bila dovršena, svako izlaganje na datu temu je bilo polovično. Ipak, čestitamo Hakiji na hrabrosti za prehvatanje kandidature kojem su, u anketama koje smo proveli, šanse izrazito minimalne.

Ogrešević i Handanagić su bili usredotočeni jedan na drugoga, tako da je Hakija vodio neku svoju debatu. Handanagić vidno pripremljen iznio je niz kritika na protekle mandate Nermina Ogreševića, koje je aktualni načelnik kategorički odbacivao, vješto izbjegavajući dublje diskusije i prepucavanja, na što je Handanagić uporno navodio tokom cijele debate.

Ipak, na kraju, možemo reći da je debata protekla u relativno mirnoj atmosferi, a voditelj Kenan Alagić je situacijutokom cijele emisije držao pod kontrolom. Sve u svemu, kada se gledaju online komentari da društvenim mrežama, čitateljima Cazin.neta najviše je pažnje privukao Hakija Beganović koji je svojim sporim, nespretnim i isprekidanim čitanjem kod izlaganja, pobrao simpatije brojnih čitatelja koji su izbijali šale na račun istog.

Podsjećamo, od 01.10. (subota) 07:00 započinje predizborna šutnja, te traje 24 sata. Glasačka mjesta se otvaraju 02.10. (nedjelja) od 07:00, te traje do 19:00 istog dana. Izađite na izbore, obavite svoju građansku dužnost, glasajte za one kandidate za koje smatrate da će vas najbolje predstavljati u naredne četiri godine.

cazin.net

Related posts