Izbora najboljeg sportiste BiH: Krupljanki Tanji Umićević nagrada za Fair-play

Stručni žiri je nagradu za fair-play dodijelio karatistkinji Tanji Umićević Krupljanki koja je ovo priznanje zaslužila jer je svoje mjesto na Evropskom prvenstvu prepustila mlađoj koleginici perspektivnoj Mirnesi Bektaš.

Posebna uvijek I zauvijek.Tanja je još jednom pokazala da je sport uz nju baš ono što treba biti.U zdravom tijelu –zdrav duh koji plemeni,potiče,jača I raduje.

Završna manifestacija koja je i ove godine održana pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, uz partnerstvo Olimpijskog komiteta BiH i snažnu podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, a na kojoj su proglašeni najbolji od onog što je bh. sport iznjedrio u godini koja je na izmaku, održana je večeras u Kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu.

Napomenimo da se na široj listi sportista koji su kandidirani za ovogodišnje najviše sportske nagrade nalazio I Nedžad Mahmić ,takođe iz Bosanske Krupe kao višestruki državni prvak u biciklizmu.

Ostali nagrađeni :

Rukometaš Mirsad Terzić i karatistkinja Ivona Ćavar najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, odlučio je stručni žiri Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH.

Na svečanoj manifestaciji su dodijeljene nagrade u ukupno 12 kategorija. Epitet najbolje ekipe ponijela je Davis cup reprezentacija BiH koja je izborila plasman u Prvu grupu Evroafričke zone a nagradu za najboljeg trenera zasluženo je otišla u ruke Samire Hurem, šefa stručnog štaba SFK 2000 sa kojim je u najkvalitetnijem klupskom takmičenju, Ligi šampiona, po treći put stigla do šesnaestine finala.

Ideja vodilja Izbora je podrška bh. sportu i sportistima a u skladu sa tim su i nagrade za najperspektivniju sportistkinju i najperspektivnijeg sportistu koje su otišle u ruke košarkašice Melise Brčaninović i džudiste Tonija Miletića. Brčaninovićevu stručnjaci ubrajaju među najbolju mladu košarkašicu Evrope a Miletić je talent i kvalitet potvrdio bronzom na kadetskom EP u Finskoj.

Titulu najtrofejnije bh. ekipe već godinama zasluženo nosi reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci kojoj je pripala nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide. Bh. momci su ove godine na Paraolimpijskim igrama u Brazilu osvojili srebrnu medalju, a svoj udio u tome je imao i Dževad Hamzić koji je dobio nagradu za najboljeg sportistu u sportu za invalide. Nagradu čitalaca dobio je teniser Damir Džumhur.

/krupljani.ba

Related posts