Izbor predsjednika Kluba SDA u GV Bihać: Nezadovoljstvo i nove podjele?

Za nepunih 10 dana Centralna izborna komisija bi trebala objaviti i konačne izborne rezultate i volju građana na proteklim izborima.

Nakon što je suprotno rezultatima u izboru za gradonačelnika Grada Bihaća, SDA ostvarila uvjerljiv rezultat u mandatima za Gradsko vijeće, te nakon ostavke predsjednika SDA Bihać Kadić Seada, stanje u najjačoj političkoj stranci u Bihaću se ne smiruje.

Trenutačni, iako nepotvrđeni rezultati pokazali su da pojedinci iako su imali fenomenalne pozicije na samoj listi i podršku u stranci, ipak nemaju podršku građana u mjeri koju imaju pojedini kandidati koji su ostvarili veoma kvalitetne rezultate.

Tako je Nijaz Malkoč sa pozicije broj 10 osvojio najveći broj glasova od svih 400 kandidata koji su kandidirali za pozicije u Gradskom vijeću. Prema informacijama sa kojima raspolaže USN.ba, većina Kluba vijećnika SDA je cijeneći postignuti rezultat i zalaganje Malkoča smatra da zaslužuje poziciju predsjednika Kluba, što je on i prihvatio, međutim sa takvim stavom se ne slaže rukovodstvo u ostavci. Izvor blizak SDA Bihać je za portal USN.ba potvrdio kako je za ovu poziciju opet imenovan Asmir Budimlić, nostilj liste na izborima koji nije polučio rezultat koji je takva pozicija tražila. Međutim, volja građana, ali ovog puta i većeg dijela Kluba vijećnika SDA nije bitna u konačnici.

Da li će ovakva dešavanja dovesti do pojedinih istupa i pomoći novoizabranom gradonačelniku oko slaganja kockica za podršku u Gradskom vijeću, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Related posts