Iz Unsko-sanskih šuma tvrde da nemaju ništa s odustajanjem Arifagić Investmenta od investicija

Nakon što je Klix.ba objavio da Arifagić Investmnet odustaje od višemilionskih investicija u Bosanskom Petrovcu, oglasila se Uprava ŠPD “Unsko-sanske šume” iz Bosanske Krupe iz koja ističu da su zapanjeni tendencioznim, zlonamjernim i neistinitim izjavama načelnika općine Bosanski Petrovac Zlatka Hujića koji ih povezuje sa odlukom kompanije Jusufa Arifagića.

“U problem koji se tiče isključivo općine Bosanski Petrovac i njenog poslovnog odnosa sa kompanijom Arifagić Investment, bez razloga uplićete Unsko-sanske šume, koje nemaju baš nikakve veze sa uzgojem norveških goveda u Bosanskom Petrovcu niti je to djelatnost ŠPD-a. S obzirom da ste istakli da je projekat uzgoja norveških goveda u Bosanskom Petrovcu blisko povezan sa Unsko-sanskim šumama i određenim malverzacijama, te da ste poremetili navodne ‘talove’, tražimo od Vas da nam konkretno navedete o kakvim se malverzacijama i talovima radi”, poručili su iz ŠPD- a.

Podsjećamo, Hujić je kazao da je cjelokupan slučaj s kompanijom Arifagić Investmentt blisko povezan sa Unsko-sanskim šumama i malverzacijama koje se tamo provode, ali da mu još uvijek nije jasno da li ovo preduzeće, kako kaže, ruši Jusufa Arifagića preko njega ili njega preko Jusufa Arifagića.

“Slučaj Arifagić Investment nema nikakve veze sa Unsko-sanskim šumama, a da li su Općina Bosanski Petrovac i njen načelnik u navedenom slučaju poduzeli sve kako treba da navedeni projekat Arifagić Investment bude uspješan, ŠPD se time neće baviti jer nam to nije zadatak niti naša djelatnost”, navode iz ŠPD-a.

Klix.ba

Related posts