Iz SDA Cazin odgovorili Šepiću: Mi smo ga podupirali, a kako se to on odužio Krajini?

Lokalna organizacija Stranke demokratske akcije Cazin 18. decembra donijela je odluku o ukoru pred ”isključenje” iz SDA Senada Šepića, zastupnika ove stranke u državnom Parlamentu. Kako se navodi u obrazloženju odluke, Šepić već dugo opstruira i ignorira, te glasa suprotno odlukama i stavovima SDA i njenog kluba u Parlamentu. Također, vodi medijsku kampanju u ličnom interesu i iznosi neutemeljene kritike.

U vezi sa ovom odlukom Šepić se oglasio na svom Facebook profilu, rekavši da “ni ovaj put” nije dobio nikakav poziv za sjednicu, iako je član OO SDA Cazin. Također, optužio je Kantonalni odbora USK i Centralu SDA iz Sarajeva da su iznudili ovakvu odluku.

Na ove optužbe odgovorio je predsjednik cazinske SDA Almin Handanagić koji je u razgovoru za Faktor objasnio da je odluka donesena jednoglasno na redovnoj sjednici, što dovoljno upućuje na to da se ne može govoriti o bilo kakvoj iznudi. Također, kazao je da Šepić od 1. aprila, kada je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Općinskog odbora, nije član ovog tijela te da zbog toga ne dobija pozive za sjednice.

-OO SDA Cazin i ja kao predsjednik nismo saglasni sa medijskim istupima koje Šepić konstantno iznosi u posljednjih godinu dana. To što on govori nije stav i mišljenje Općinske organizacije Cazin. Mi smo svjesni situacije u kojoj se nalaze i Stranka i država, ali za sve probleme postoji rješenje i ono se treba tražiti unutar organa stranke, bez medijskih izleta – kaže Handanagić za Faktor.

Također, poručuje Šepiću da “prestane misliti da su svi protiv njega i da su se svi okomili na njega”.

-Neka se vrati u okvire stranke i odazove na pozive predsjednika SDA Bakira Izetgebovića, te neka poštuje stavove stranke jer samo tako će ispoštovati sve one ljude koji su glasali za SDA i njega kada je bio nosilac liste SDA 2014. godine. Moram napomenuti da smo svi mi uložili mnogo truda u njegovu izbornu kampanju – kaže predsjednik OO SDA Cazin.

Podsjeća da je Šepić godinama bio visokopozicionirani član SDA i da je mnogo puta “sigurno donosio odluke koje se nisu sviđale nekim drugim ljudima u stranci, ali oni nisu reagovali”.

I predsjednik Kantonalne organizacije SDA USK Šemsudin Dedić u razgovoru za Faktor govori da bi se Šepić trebao posvetiti unapređenju životnog standarda stanovnika USK koji su ga birali i intrastrukturnim projektima koji će im to omogućiti, usmjesto što se bavi politikanstvom i visokom politikom.

-Već 18 godina birali smo ga u različite parlamente i pozicionirali na visoke pozicije da bude predstavnik građana Krajine, međutim, rezultati tog rada nisu vidljivi. Šepić vodi visoku politiku zarad ličnih interesa i promocije a zapostavio je važna životna pitanja i obećanja koja je dao ljudima u izbornim kampanjama, od domova kulture, do igrališta i škola – kaže Dedić te naglašava da o Šepićevom odnosu prema USK dovoljno govori činjenica da je u Parlamentu BiH glasao protiv akciza gdje je USK trebao biti zastupljen u projektima vrijednim desetke miliona maraka.

Inače, Šepić je u maju 2015. izabran za predsjednika OO SDA Cazin, a jedini interes u tome, kako mu se spočitava, bio mu je ostvarivanje što bolje pozicije pred Kongres SDA. Međutim, kada nije ostvario željene ciljeve, podnio je ostavku na tu poziciju, u decembru 2015., u vrijeme kada je trebao pripremati stranku za lokalne izbore.

(Izvor: Faktor.ba)

Related posts