Istraživanje: Ovo su omiljeni brendovi bh. građana

Potrošači u Bosni i Hercegovini odabrali su svoje omiljene brendove u ovogodišnjem BRANDscore istraživanju nezavisne agencije za istraživanje tržišta Ipsos, a među top 50 brendova našli su se ABC sir, Ledo, Zvijezda i Sarajevski kiseljak, proizvodi s dugom tradicijom u našim krajevima.

Da je tradicija bitna, jednako kao kvalitet, potvrđuje odabir potrošača iz BiH, koji su unatoč sve većoj dostupnosti različitih marki, izdvojili neke generacijama poznate brendove, saopćili su organizatori istraživanja.

Krem sir ABC našao se na visokom 8. mjestu, dok su Ledo smrznuta riba i plodovi mora na 10. mjestu, a i Sarajevski kiseljak je također u društvu najboljih.

Jana je zauzela prvo mjesto u kategoriji izvorskih voda, dok je Sarajevski kiseljak prvi u kategoriji mineralnih voda.

Ledo sladoledi su se pokazali kao omiljena poslastica, a Ledo je također i omiljeni brend među smrznutim povrćem. Prema domaćim potrošačima, Zvijezda je primarni brend u kategorijama kečapa, majoneze, maslinovih ulja i tvrdih margarina.

Uspjeh brendova je, između ostalog, rezultat ulaganja u komunikaciju i vezu brendova sa svojim vjernim potrošačima, saopćeno je.

(Faktor.ba/Foto: Ilustracija)

Related posts