Ispovijest koja je zgrozila Balkan: Ja ne kasapim, ja ubijam za 5,6 sekundi

Njegov recept su kako je rekao, likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi.

U svojoj završnoj riječi pred Specijalnim sudom Sretko Kalinić, zvani Zver, rekao je da nije ubio Milana Jurišića Jureta jer on ne koristi hladno oružije prilikom likvidacija. Njegov recept su kako je rekao, likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi. Najduža likvidacija mu je trajala minut i po, a riječ je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta…

Kalinić je optužen da je sa Lukom Bojovićem, Milošem Simovićem i Vladimirom Milisavljevićem ubio Branka Jevtovića Jorgu i pokušao da ubije Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kad su nastradala dvojica njihovih tjelohranitelja, piše Avaz.

Kalinić je veći dio svoje završne riječi posvetio upravo brutalnoj likvidaciji Jurišića, čije je tijelo raskomadano i bačeno u madridsku rijeku Manzanares. Za ovo ubistvo u Španiji se sudilo Bojoviću, ali je oslobođen optužbe.

Tamošnji sud je prvostepenom presudom utvrdio da se ne može vjerovati svjedočenju Kalinića, koji je optužio svog, kako on kaže nekadašnjeg prijatelja. Bojović je u svojoj odbrani tvrdio da je upravo Kalinić ubio i raskomadao Jurišića, jer je on poznat kao “kasapin”.

– Bojović je dva dana masakrirao Jurišića – rekao je Kalinić i dodao da je Bojović učestvovao u ubistvu Ilije Novovića, kao i da je Milošu Simoviću platio ubistvo Kuje Kriještorca, svjedoka u slučaju atentata na premijera Zorana Đinđića.

Kalinić je optužio Simovića da je ubio Ninoslava Konstantinovića, čija je sudbina i dalje nepoznata, prenosi Avaz.

– Jedan dan mu je trebalo da iskopa rupu i pripremi sve da likvidira svog druga. On je veliki lažov i prevarant, više ljudi je zbog njegovih manipulacija izgubilo život – naveo je Kalinić.

/source.ba

Related posts