Iscrpljena Clinton nakon pobjede Trumpa: Htjela sam se zatvoriti u kuću i više nikada iz nje ne izaći

U prvom javnom pojavljivanju nakon prošlosedmičnog govora kojim je priznala izborni poraz, Hillary Clinton je u srijedu navečer ponovila kako je duboko razočarana debaklom koji joj je možda zapečatio političku karijeru.

Na jednom skupu u Washingtonu opisala je kako se osjećala kada je shvatila da ju je pobijedio Donald Trump.

– Htjela sam se zatvoriti u kuću i nikada više iz nje ne izaći. U nekoliko navrata prošle sedmice htjela sam se sklupčati, uzeti neku dobru knjigu i ne izlaziti iz kuće. Znam da su mnogi od vas razočarani rezultatom izbora. I ja sam, ne mogu vam opisati koliko, izjavila je.

Ipak, Clinton je Amerikancima poručila da se bore za svoju zemlju, piše BBC.

– Znam da ovo nije lako. Znam da su se proteklih sedam dana mnogi pitali je li Amerika država kakvu smo poznavali. Podjele koje su ovi izbori razotkrili su dubinske, ali molim vas, poslušajte šta ću vam reći. Za Ameriku se vrijedi boriti, za našu djecu se vrijedi boriti. Vjerujte u našu zemlju, borite se za naše vrijednosti i nikada, baš nikada nemojte odustati, poručila je vidno iscrpljena Clinton.

Nakon govora kojim je priznala poraz, ona se nije pojavljivala na javnim događajima, iako je snimljena na nekoliko lokacija.

(Faktor.ba, Screenshot)

Related posts