Internet ”poludio” zbog Željke Cvijanović

Željka Cvijanović, premijerka bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, boravila je proteklih dana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Premda su iz Vlade ranije saopćili da je premijerka na inauguraciji novog predsjednika SAD Donalda Trumpa boravila službeno, brojne reakcije koje su uslijedile pod sumnju su dovele takvu tvrdnju s obzirom da je Cvijanović ovom događaju prisustvovala kao i hiljade drugih građana Amerike koji su kupili svoje ulaznice.

”Poziv za posjetu Vašingtonu predsjednica Vlade je dobila od strane Kongresnog odbora za inauguracione ceremonije koji je odgovoran za organizaciju ceremonije polaganja zakletve predsjednika SAD-a i svečanosti koje prate inauguraciju, a kojim ove godine predsjedava senator Roj Blant iz države Misuri”, kazali su u Vladi RS-a pojašnjavajući prirodu premijerkinog putovanja u ovu zemlju.

Dan poslije, brojni funkcioneri u BiH reagirali su na ovaj događaj koji je u BiH privukao veliku pažnju, pa je tako iz Partije demokratskog progresa stigla reakcija u kojoj se navodi da je premijerka RS-a u SAD putovala turistički. – piše N1.

”Smatram da je svaki normalan građanin RS-a jučer bio u vrlo neprijatnoj situaciji gledajući premijerku, a i suprugu predsjednika RS-a Snježanu Dodik kako se smrzavaju po avenijama Washingtona”, kazali su iz PDP-a.

A kompletan događaj nije izmakao ni uvijek aktivnog i za šale raspoloženoj internet zajednici u BiH koja je od ove situacije napravila novi viralni hit. Donosimo vam neke od tweetova na ovu temu…

Related posts