Indijac pet mjeseci putovao biciklom do Švedske kako bi se sreo sa svojom voljenom

Prije nešto više od 40 godina započela je predivna ljubavna priča indijskog umjetnika i mlade žene iz Švedske.
Pradyumna Kumar Mahanandia rođen je 1949. godine u kasti, u zabačenom selu u Indiji. Lokalni astrolog rekao je njegovim roditeljima da će se vjenčati s muzičarkom iz daleke zemlje koja posjeduje šumu i koja je rođena u znaku bika.

“Ja sam čvrsto vjerovao u to proročanstvo, a sada znam da je na ovoj planeti sve planirano”, rekao je Kumar za National Geographic.

Proročanstvo se ostvarilo u decembru 1975. godine kada je Kumar počeo zarađivati kao ulični umjetnik. Plavuša Charlotte von Schedvin zamolila ga je da naslika njen portret.

“Kada je stala pored mene osjećao sam se kao da lebdim. Riječi nisu dovoljne da objasnim taj osjećaj. Oči su joj bile toliko plave, velike i duboke da sam se osjećao kao da gleda kroz mene”, ispričao je.

Charlotte se još nekoliko puta vratila po nove portrete, a Kumar joj je jednog dana rekao “Bit ćeš moja žena. Takva nam je sudbina”.

Charlotte je tada imala 19 godina, ali odlučila mu je dati priliku. Proveli su zajedno nekoliko sedmica, a za to vrijeme Kumar je saznao da je Charlotte rođena u znaku bika, da svira frulu i da je vlasnica šume.

No, Charlotte se morala vratiti u Švedsku. Ipak, njihova priča nije tu završila. Godinu poslije toga Kumar je prodao sve što je imao, kupio bicikl i prešao 9.700 km od Indije do Švedske. U braku su više od 40 godina žive skupa, imaju dvoje djece i vole se više nego ikad.

Related posts