Ibro Bublin: Razrednica Željka ima razumijevanja za moju karijeru

Nadam se da će se pjesma svidjeti publici, koja je uvijek bila i ostala najvažniji žiri. Brat Armin trenira u Željezničaru, ali i pored toga meni je draže Sarajevo i bordo boja

Supertalentiranog Ibru Bublina (17) pobjeda na „Zvezdama Granda“ nije promijenila. Ostao je nasmijani mladić iz Sarajeva, koji je svojim interpretacijama i glasovnim mogućnostima oduševio cijelu regiju. Školu ne zapostavlja, a nije poput nekih kolega postao zvijezda preko noći.

– Evo, upravo se spremam za školu. Moram požuriti na trolejbus, da ne zakasnim. Iako sam pobijedio, ništa se gotovo nije promijenilo. Ostao sam čvrsto na zemlji. Nekako uspijevam uskladiti obaveze u Srednjoj muzičkoj školi sa nastupima iako mi je to ponekad teško, ali imam veoma razumne profesore i razrednicu Željku Andrić, koja mi pravda izostanke i koja ima razumijevanja za moju karijeru. Pokušat ću im se odužiti tako da ću vjerovatno pjevati na maturskoj zabavi – kaže Ibro Bublin na početku razgovora za Faktor.

Ibro će uskoro obradovati fanove kompozicijom „Samo ljubav njena“, za koju je muziku i aranžman uradio Dragan Stojković Bosanac, dok muziku potpisuje Dragan Radonjić.

– U planu je i snimanje spota. Nadam se da će se pjesma svidjeti publici, koja je uvijek bila i ostala najvažniji žiri. Muzika je moja velika ljubav i ovo je samo početak. Više od deset godina roditelji Dervo i Jasmina ulažu u mene, a sada je vrijeme da se polako počne vraćati. Često su odvajali od sebe da bi mi kupili instrument ili novu garderobu za nastup. Imam dogovoren niz nastupa i sigurno je da ću se revanširati roditeljima. Ako sve bude po planu, naredne godine od muzike ću dići sprat na našoj kući na Vracama – kaže Bublin.

I njegov satriji brat Armin pokazuje veliku ljubav prema muzici, ali trenutno mu je nogomet glavna preokupacija.
– Armin je član Željezničara, ali i pored toga meni je draže Sarajevo i bordo boja. Kada se igra derbi, kod nas je kuća uvijek podijeljena – kaže Ibro.

U posljednje vrijeme mladi pjevač je često u društvu manekenke Zane Oprašić, što je pokrenulo i zagrijalo priče o njihovoj vezi.

– Zana je moja prijateljica i ništa više. Pojavili smo se na nekoliko događaja u Sarajevu, tako da je to pokrenulo priču. Možda se ona pojavi i u spotu za pjesmu “Samo ljubav njena” – kaže Bublin.

(D. Zeba/Faktor.ba)

Related posts