Humanost na djelu: Komšiji kupili električna kolica

Mještani sela Vrhpolje, nadomak Sanskog Mosta, organizovali su humanitarnu akciju, zahvaljujući kojoj su kupljena potpuno nova kolica za potrebe Mehe Brkića, koji je zbog teške bolesti ostao invalid.

Prema riječima organizatora ove akcije Ismeta Saleševića, u veoma kratkom roku prikupljeno je 4.500 evra i ovim novcem kupljena su najmodernija električna kolica za invalidne osobe.

“Došli smo na ideju da našem Mehi olakšamo život jer je dosad koristio stara kolica, koja su bila veoma nepraktična i u njima se teško kretao. Ovu ideju je podržao veliki broj mještana i na kraju smo prijatno iznenadili našeg prijatelja”, kaže Salešević. Moderna električna kolica kupljena su u Austriji, a u Vrhpolje ih je dovezao Emsad Imamović, mještanin koji već dugi niz godina živi i radi u toj zemlji.

Meho Brkić se tokom svog radnog vijeka bavio građevinskim poslovima i na taj način prehranjivao svoju obitelj, ali ga je teška bolest prije nekoliko godina prikovala za kolica. Svima koji su mu kupovinom novih kolica olakšali život uputio je tople riječi zahvalnosti.

Related posts