Humanitarna izložba u Gradskoj Galeriji „Bihaćki umjetnici za Semiru Ibrišimović“

Humanitarna izložba, kojoj je cilj promovisanje humanitarne akcije za pomoć oboljeloj Semiri Ibrišimović kao i prikupljanje novaca za transplantaciju bubrega, održaće se od 24.1. do 28.1. u Gradskoj galeriji Bihać. Na izložbi ćete moći vidjeti djela naših velikih, prije svega ljudi, slikara poput Ramića, Dupanovića, Jušića.

Program otvaranja izložbe predviđen je za 24.1. u 19:30h, a svoja djela će izložiti eminentni bihaćki umjetnici koji su se odlučili svojim zalaganjem pomoći ovu humanitarnu akciju. Ono što je bitno naglasiti za sve koji će odlučiti posjetiti izložbu, jeste da će se novac prikupljati od ulaznica biti doniran za liječenje naše sugrađanke. Cijena ulaznica nije određena ali je obavezna, odnosno onolika koliku smatrate da trebate platiti, na način da ubacite u kutiju za dobrovoljne priloge na samom ulazu u Gradsku galeriju Bihać.

Da vas podsjetimo, Semira Ibrišimović je supruga poginulog borca iz Bihaća, kojoj je prije dvije godine ustanovljena hronično oboljenje bubrega. Majka je četvero djece i nalazi se na dijalizi od Maja 2014. godine, sredstva su joj hitno potrebna da bi pokušala da se vrati u normalan život. Apelujemo na sve ljude dobrog srca da se odazovu ovoj akciji.- piše abc.

Related posts