Humanitarna akcija Tarika Kaljanca: 200 novogodišnjih paketića za siromašnu djecu

Tarik Kaljanac, nekadašnji pobjednik svjetskog takmičenja ljepote Mister Universe Model, te uspješni model, glumac i fitnes trener, pokrenuo je humanitarnu akciju “Paketići za dječiju radost“.

On na ovaj način i uz pomoć prijatelja želi obradovati i staviti osmjeh na lica mnogih siromašnih, bolesnih i napustenih mališana u Bosni i Hercegovini.

– Puno putujem posljednih godina i svaki put kada sam u Sarajevu želim da pomognem nekoj porodici ili ljudima kojima je to potrebno. Ovaj put sjetio sam se male dječice, koja nisu nekoliko godina dobila novogodišnji paketić. Reakcije su odlične i već smo skupili stotinjak paketića. Hvala svima koji su prepoznali ovu akciju, a konačan cilj je kupovina 200 kapetića. Teško je povjerovati da ima djece koja ne znaju za igračku, čokoladnu bananicu… Radost i osmijeh na njihovom licu se ne može kupiti novcem.

Srce da vam pukne kada vidite njihovu sreću. Znam da vas ima dobrih i humanih, koji činite druge sretnim. Svi vi koji ne želite donirati novac, možete kupiti paketić ili paketiće, pa ćemo se dogovoriti o detaljima njhovog preuzimanja. Ukoliko nemate vremena za kupovinu paketića i ako vam obaveze to ne dozvoljavaju a želite donirati novac, podatke za uplatu imate na linku u tekstu ili ga možete uručiti meni, a ja ću kupiti paketiće. Svi vi koji ste u mogućnosti da odvojite makar 1, 2, 5 KM za paketiće, a želite učestvovati, možete donirati na OVOM LINKU. Ovdje će se transparentno vidjeti koliko je novca uplaćeno i u šta će novac biti utrošen – kaže Tarik Kaljanac.

(D. Z. /Faktor)

Related posts