Horor priča: Banjalučki mason, sa bijelom maskom na licu i u hirurškim rukavicama, pokušao ubiti ženu!

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Slobodana Markovića, zvanog Deba (57) iz Banje Luke, zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović (52), kojoj je, zbog navodnog duga, napravio sačekušu i u namjeri da je ubije izudarao je bejzbol-palicom po glavi.

Kako se navodi u optužnici, Keserović, inače, jedan od vodećih masona u našoj zemlji, 5. decembra prošle godine, oko 7 sati, u ulici Svetozara Markovića u Banjoj Luci, u podzemnoj garaži ispred prednjeg točka Biljaninog automobila Peugeot 3008 postavio je komad drveta. Kada je ona sišla u garažu i pokušala isparkirati auto, komad drveta joj je zasmetao, pa je izašla iz vozila da vidi o čemu je riječ.

Kada se sagnula da pomjeri drvo, pojavio se Marković, obučen u zeleni kombinezon, sa bijelom maskom preko lica, zelenim kačketom na glavi i hirurškim rukavicama, držeći u rukama drvenu palicu, dužine 73 centimetra, obloženu sivim najlonom.

Iznenada joj je zadao udarac u glavu s desne strane, usljed čega je nesretna žena pala na beton, nakon čega ju je Marković brutalno nastavio udarati po glavi i tijelu, a potom je povukao za odjeću i dovukao do gepeka. Ženu je pokušao utrpati u gepek, ali mu to zbog njenog otpora nije pošlo za rukom.

Keserović je ponovo pala na beton, a Marković joj je tada stao nogom za vrat i svom silinom tijela pritisnuo, nastavljući je udarati palicom po glavi, a potom je njenom glavom više puta udario od betonsku podlogu. U jednom trenutku je kleknuo preko njenih leđa, stavio joj komad platna preko usta i nosa, a zatim ga snažno zavezao iza glave, svjestan da na taj način ženi može prouzrokovati smrtonosne povrede.

Nesretna Biljana uspjela je skinuti platno sa usta i zavapiti upomoć, nakon čega je na mjesto događaja dotrčao N. Č., koji je, ugledavši Markovića kako sjedi na njoj i udara njenom glavom od beton, povikao: “Šta to radiš čovječe?”.

Marković je tada ustao sa žene i počeo bježati ka izlazu iz garaže, a za njim su potrčali N. Č. i D. K., te ga sustigli ispred zgrade, gdje su ga savladali i zadržali do dolaska policije.

Biljana Keserović je u napadu zadobila teške povrede glave s nagnječenjem mozga, prelom pršljena, prelome rebara, te krvne podlive po cijelom tijelu, zbog čega je hospitalizirana u banjalučkom Kliničkom centru.

– Osumnjičeni je, dakle, drugog pokušao lišiti života, čime je počinio krivično djelo pokušaj ubistva – navedeno je u optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva. – piše faktor.

Related posts