Hodnicima visočkih piramida struje blagotvorne energije

U prostorijama Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u Visokom predstavljeni su rezultati istraživanja uglednog ruskog profesora Konstantina Korotkova, najpoznatijeg svjetskog stručnjaka u oblasti razvoja naučnih instrumenata za snimanje energija prostora i živih bića.

Dobri rezultati

Ovaj istaknuti ruski profesor danima je boravio na lokacijama podzemnih tunela Ravne, piramidama Sunca i Mjeseca, kao i tumulusu u Vratnici.

Profesor Korotkov i nuklearni fizičar Oleg Smirnov boravili su u Visokom proteklih nekoliko dana i vršili brojna mjerenja, a iako, kako su kazali, nisu imali sreće s vremenskim prilikama, rezultati su itekako dobri.

– Nema nikakve sumnje da bosanske piramide i tuneli demonstriraju ostatke nepoznate visokorazvijene civilizacije, dok boravak u tunelima izaziva vrlo jake pozitivne, mjerljive efekte na emocionalno i fiziološko stanje ljudi. Nivo energetske aktivnosti prostora gdje su vršena mjerenja na svim lokacijama, pokazuje da se radi o vrlo blagotvornim energijama. Smatram da bi se napori direktora Fondacije Semira Osmanagića morali podržati na svim nivoima, naučnom, vladinom i humanističkom – kazao je Korotkov.

Istakao je da je impresioniran ovom kratkom posjetom te da nema „nikakve sumnje da je ovo jedno ogromno otkriće, koje se može mjeriti s otkrićem grobnica u Egiptu, ili otkrićima piramida Maja i Asteka“.

Zamjenik direktora

Istraživanjima profesora Korotkova u Visokom asistirao je nuklearni fizičar Oleg Smirnov, zamjenik direktora Odjeljenja za razvoj Instituta za atomsku fiziku “JSC Atomstroy” iz Moskve.

Ko je profesor Korotkov

Profesor Korotkov je fizičar i inžinjer kompjuterskih nauka. Profesor je na Katedri za kompjuterske nauke i biofiziku na državnom Univerzitetu za informacijske tehnologije, mehaniku i optiku u Sankt Peterburgu. Zamjenik je direktora Istraživačkog instituta za zdravlje u Sankt Peterburgu, kao i predsjednik Međunarodne asocijacije za medicinsku i primijenjenu bioelektrografiju. – piše avaz.

Related posts