Hitna sjednica Vlade KS o sigurnosti u saobraćaju, Konaković najavio sankcije

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je najavio hitnu sjednicu Vlade KS o sigurnosti u saobraćaju te je najavio sankcije u slučaju pronalaska bilo kakve odgovornosti kada je riječ o nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu.

Konaković je u razgovoru za Klix.ba kazao kako će svako ko bude odgovoran na bilo koji način odgovarati i biti sankcioniran.

“Prije nekoliko mjeseci smo također imali hitnu sjednicu Vlade KS kada je riječ o sigurnosnoj situaciji te smo tražili određene informacije i veće prisustvo policije na ulicama glavnoga grada. Već tada smo imali određene reakcije naše policije kada su se suprotstavili kriminalcima. Danas ćemo napraviti procjenu da li je propusta zbog sinoćnje nesreće, a sada je nemoguće komentirati bilo šta. Opravdani su svi zahtjevi, reakcije i pritisci javnosti kada se ugase mladi životi, kao što je to bilo sinoć. Djevojke koje su trebale graditi svoje porodice i karijere u Sarajevu, a nažalost su završe na način kao sinoć i došla je tragična informacija do njihovih roditelja”, kazao je Konaković.

Prema njegovim riječima, Zakonom o unutrašnjim poslovima u potpunosti je prenijeta nadležnost na komesara i njegove saradnike te kako je dodao, danas će biti analizirana situacija i utvrdit će se da li je bilo mogućnosti da se neke stvari poprave.

Related posts