Hadžihafizbegović razočaran: Božo Vrećo je seoska varalica

On je seoska varalica, kazao nam je jučer Emir, kojeg je naljutilo to što je Božo, nekoliko dana pred premijeru “Koštane”, koja je planirana za 5. august u okviru Festivala “Pugratorije“, napustio Tivat i vratio se u Sarajevo

– Božo Vrećo je seoska varalica, a takvi traju dok im se prevara ne otkrije – kazao nam je jučer vidno iznervirani glumac Emir Hadžihafizbegović u telefonskom razgovoru iz Tivta, gdje već neko vrijeme boravi zbog predstave „Koštana“.

Naljutilo ga je što je Božo, nekoliko dana pred premijeru, koja je planirana za 5. august, u okviru Festivala „Pugratorije“, napustio sve i vratio se u Sarajevo, te tako narušio projekt na kojem rade 50 dana. Njegov postupak ocijenio je krajnje neprofesionalnim i iznad svega bezobraznim.

– Trideset godina se bavim glumom i u karijeri nisam doživio ovakav bezobrazluk i neprofesionalnost, bahatost i neljudski odnos prema cijelom ansamblu, producentima iz Tivta i Novog Sada te reditelju Kokanu Mladenoviću. Strašno! Mi smo ovom predstavom puhnuli u leđa upravo priči o Boži Vreći, o drugima i drugačijima, o predrasudama, ljudskom licemjerstvu, da bi se on poslije 50 dana rada, zahvalio cijelom ansamblu, pobjegao iz hotela pod pričom da je bolestan, što je notorna laž. Ne može se neko razboliti za dva sata. Pričao sam sa njim, bio je potpuno zdrav i slagao me da će se vratiti u projekt, a onda se bukvalno dva sata nakon razgovora sa mnom iskrao iz hotela poslije ponoći, ne javivši se nikome. Nikada nisam doživio ništa slično. Ako je bila i neka bolest u pitanju, postoji način da se javiš, a ne da pobjegneš – priča nam Hadžihafizbegović.

Boži poručuje da “Koštana” nije samo on, te da je sasvim izvjesno da će se premijera i bez njega desiti.

– Zamijenit će ga mađarska glumica Emina Elor, koja je i ranije igrala Koštanu u režiji Andrasa Urbana. Mogu reći da je odlična, i vjerujem da će predstava sada biti mnogo bolja, a možda i atraktivnija. Radimo danonoćno na tome, s obzirom na novonastalu situaciju – istakao je Hadžihafizbegović te poručio svima koji budu radili sa Vrećom da dobro razmisle o tome.

Nakon premijerne izvedbe “Koštane” čeka ih pet repriza, a osim Tivta, putuju u Budvu i Sveti Stefan. U septembru idu za Novi Sad, a do Nove godine igrat će i u Sarajevu.

U međuvremenu, odbjeglog Božu stići će tužba. Producentski tim – Centar za kulturu Tivat, SNP i novosadski SKC oglasili su se i kazali kako je pjevač sevdalinki “samovoljno i neprofesionalno napustio projekt “Koštana” i time grubo prekršio prihvaćeni i potpisani ugovor, norme etike i profesionalizma”.

Božo Vrećo je prije nego što je počeo rad na “Koštani”, bio oduševljen što je ta uloga povjerena baš njemu, a u nekoliko navrata je ponavljao kako mu neće biti teško da je utjelovi.

– Ona je ja, i ja sam Koštana, i tu neće biti glume, već samo prepuštanja… – govorio je Vrećo.

Novonastalu situaciju pojasnio je statusom na Facebook profilu.

– Dragi moji, posljednjih dana, tokom proba desile su se neke, za mene, jako stresne situacije koje su utjecale na moje zdravstveno stanje, pa se sutra vraćam hitno doma u Sarajevo. Neću biti dijelom predstave jer mi je zdravlje narušeno i bitnije od svega ostalog. Imam epilepsiju. Siguran sam da ćete shvatiti i razumjeti me jer se ne osjećam dobro – napisao je Vrećo.

(M. Ču./Faktor.ba)

Related posts