Grupa kriminalaca iz Beograda stigla da izaziva nerede u RS-u

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su se danas u Prnjavoru sukobili mještani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku da bi izazvali nerede na sutrašnjim lokalnim izborima.

On je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se “veoma neobično ponašanja, nabildovani i istetovirani”, što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju.

Po njegovim riječima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od mještana, poslije čega se ispred hotela “Siti”, u kojem su smješteni, počela okupljati veći broj građana, zahtjevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih loklanih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, poslije čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel.

Noćas su oko hotela raspoređene jake policijske snage.

“Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu htjeli da dođu na mjesto događaja, iako sam i ja intervenisao”, rekao je Mektić za BN televiziju.

Ministar sigurnosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocijenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da “nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvijetli ovu situaciju”.

On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog loklanog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su “pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 eura”.

Mektić je rekao da su i u Tesliću primijećene slične grupe mladića iz Srbije.

Related posts