Gradsko vijeće Bihać: Vijećnici pitali gradonačelnika ukida li besplatan prijevoz srednjoškolcima

U toku je druga sjednica Gradskog vijeća u Bihaću, koja je počela sa vijećničkim pitanjima. Novonastali problem o kojem se uveliko priča proteklih dana je besplatan prijevoz učenika, a nekoliko vijećnika je direktno postavilo pitanje gradonačelniku koji je odgovarao na pitanje.

Vijećnik Bećirspahić Dinko (SBB) je pitao gradonačelnika kada će vijeću biti ponuđeno rješenje ovog problema, jer je gradonačelnik u medijima izjavio kako će drugačiji modus primijeniti na subvenciju prijevoza srednjoškolaca.

Ono što je portalu USN.ba potvrđeno od strane prijevoznika je da će karte biti plaćene do 01.01.2017. godine, a nakon toga će biti razgovora o plaćanju ugroženim kategorijama društva. O tome kada će biti određene nove kategorije, gradonačelnik nije precizno odgovorio vijećnicima.

Imenovani su i zamjenici predsjedavajućeg vijeća, Irma Dedić (ASDA), Adnan Habibija (SDP) i Ilda Alibegović (GS).

Vijećnici su gradonačelnika pitali i o kršenju sporazuma o koaliranju sa partnerima u Gradu Bihaću, i obećanja o novim zapošljavanjima u upravi, jer je već u svoj kabinet uposlio predsjednika svoje stranke. O čemu će portal USN.ba opširnije u narednom periodu.

/usn.ba

Related posts