Gradonačelnik Fazlić o projektu KFW

Odgovarajući na posljednjoj konferenciji za medije na pitanja novinara , bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić , osvrnuo se i na aktuelni Projekat odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda. Istakao je da ga je projekat nakon preuzimanja dužnosti dočekao sa svim problemima i nedostatcima, naglasivši da se projekat mora realizirati kako se ne bi prouzrokovala milionska šteta za grad Bihać.

„U budžetu Grada Bihaća predviđeno je 1,8 milion KM , te dodatnih 200.000 KM za uređenje vodovodne mreže u onim ulicama u kojima se izvode radovi. Zavod za prostorno uređenje grada Bihaća proveo je svu potrebnu proceduru, izabrana je firma I-Selimović iz Cazina kao najpovoljniji izvođač , no međutim imamo žalbu od strane drugog izvođača i sada čekamo da se ta žalba razriješi kako bi smo mogli krenuti sa sanacijom ulica kroz koje ide projekat. Mi smo zamolili izvođača radova da ulice koje su prokopane maksimalno sanira do postavljanja asfaltne podloge, koja će i to moram istaći, ići kompletnom širinom ulica, a ne samo onaj dio koji je prokopan „-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Istakao je zadovoljstvo dinamikom radova koje izvodi aktuleni izvođač radova, pozvavši građane na strpljenje i razumijevanje .

Related posts