Gojak oduševio Dinamovce: Nema stranca do Bosanca

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak debitovao je u Ligi prvaka na susretu protiv Lyona, ali u 1. kolu, kad je u finišu zamijenio Jonasa. Osim 90 minuta protiv niželigaša Velog Vrha u Kupu Hratske, najveću minutažu u tri nastupa u HNL-u imao je još u vrijeme Cice Kranjčara na

Poljudu, kad je asistirao Fernandesu za konačnih 0:4. Od dolaska Ivajla Peteva nastupio je tek u kupu u Bjelovaru, i to u posljednjih 25 minuta, dok je punu minutažu imao u šest od sedam nastupa u 2. HNL-u igrajući za drugi tim Dinama.

Zbog svega navedenog uvrštavanje bh. reprezentativca u startnu postavu na preksinoćnjem meču protiv Lyona u bilo je zapravo jedino iznenađenje Dinamovog trenera, koji je za razliku od dvaju dvoboja sa Sevillom umjesto trećeg stopera uveo petog veznog igrača.

“Hvala treneru na povjerenju, nadam se da sam to povjerenje opravdao te da ću i u narednom periodu dobivati minutažu“, naglasio je Gojak.

Gojak je odigrao je 46 utakmica za sve mlade bosanskohercegovačke selekcije. U januaru 2014. prešao je u Olimpik, nakon nesporazum njegovog oca s tadašnjim trenerom Željezničara Amarom Osimom, piše Jutarnji list.

“Kad je godinu kasnije sreo Zdravka Mamića, on nije dvojio kamo će. Utakmica s Lyonom, priznaje, najjača je koju je dosad igrao. I njemu je bilo iznenađenje kad mu je Petev dan prije utakmice rekao:

– Igraš, navodi Jutarnji.

“Bilo je teško pošto su Francuzi fizički jaki, ali kad slušate trenerove upute bude lakše i na kraju je to dobro izgledalo. Mogu reći da smo u ovoj utakmici stekli mnogo samopouzdanja i takvi idemo po pobjedu u Osijek“, dodao je Gojak, koji je u prvom poluvremenu pretrčao 6,2 km, što je rekord posljednjeg kola Lige prvaka.

Maksimirske tribine su ga zavoljele na prvi pogled.

“Hvala publici na podršci. Normalno da će mi sad biti lakše, prva je uvijek daleko najteža. Pljesak?

Prolazili su me trnci kad sam ga dobio, to mi daje još veće samopouzdanje“, kazao je sa žarom u očima.

Nastavi li tako, skromno izvan, a gromovito na terenu, i za njeg će vrijediti ona Dinamova legendarna:

“Nema stranca, do Bosanca”.

Related posts