Godinu dana pila je toplu vodu s medom i limunom, rezultat ju je šokirao

AMERIKANKA Crystal Davis odlučila je godinu dana piti svakog jutra toplu vodu s limunom i medom, jer ju je zanimalo hoće li doći do promjena u njenim tijelu i kakvih. Priznala je da se pozitivno šokirala nakon svega.

Svoju priču ispričala je za Bright Side.

“Do prije nekoliko godina, pića s medom i limunom bila su nešto što sam kupovala u paketićima u ljekarni kad bih bila bolesna. Naravno, ti mi paketići nisu puno pomagali pa sam bila jako skeptična kad sam započela s ovim izazovom. No ispijanje pravog limuna i pravog meda u toploj vodi bilo je drugačije iskustvo, a krenula sam na 12-mjesečno iskustvo kako bih provjerila jesu li u pravu svi koji hvale ovu metodu.

Drago mi je reći da sam potpuno promijenila mišljenje, a evo zašto.

Nisam imala prehladu, gripu ili trbobolju punih godinu dana

Doslovno. Iako sam ponekad osjećala rane znakove bolesti (previše kihanja tijekom dana, nos koji curi, čudna zbivanja u trbuhu) ništa nije postalo konkretno. Naravno da je bilo dana kad sam bila umorna ili osjećala glavobolju, no ništa posebno. Čim bih se vratila pridržavanju režima sve to bi nestalo i sad se apsolutno zaklinjem u med i limun, do točke u kojoj sam postala poput starice i nosim ih sa sobom u torbi kad spavam kod prijateljice ili u hotelu. To me oduševljava. Cijeli život sam imala problema s krajnicima, a kad imate veliku obitelj uvijek postoji netko tko nosi virus. Mogu reći da više ne hvatam te viruse, čak i kad pokose ostatak družine.

Više mi ne treba kava da budem jutarnji tip

Energija koju dobijem od limuna i meda ujutro pretvorila se u nešto za čim žudim, zbog toga više nemam glavobolje i osjećaj bezvoljnosti kad kofein popusti. Također imam više energije na duže periode i više se smijem ujutro. Prije mi je trebalo bar sat vremena da otvorim drugo oko ujutro i prestanem gunđati poput špiljske žene, no sad ljudima koji me vole idem na živce na novi način, poput toga da im postavljam duboka filozofska pitanja dok sam u kuhinji.

Ljudi oko mene su zdraviji, što je najvažnije.

Za ovo je trebalo najviše vremena, uvjeriti moju obitelj da im limun i med mogu pomoći da spriječe bolesti. No nakon što sam za njih glumila medicinsku sestru i primjenjivala svoj magični napitak kad im je bilo najteže, uvidjeli su sve njegove prednosti. Osjećam se sretno kad kažu: ‘Vau, to mi je odmah pomoglo’, to me podsjeća da moram nastaviti svakog jutra kako ne bih morala biti blizu WC-a ili potrošiti kutiju maramica već ujutro.

Lijep je osjećaj znati da mogu pomoći voljenima kroz nešto što je tako jednostavno i svima pristupačno.

Moj recept

Ja koristim sok od pola svježeg limuna i punu žličicu organskog, sirovog nezagrijanog meda u standardnoj šalici sa svježe prokuhanom vodom koja se malo ohladila (no dovoljno je vruća da rastopi med). Potom dodam malo hladne vode kako bih odmah mogla popiti napitak. S obzirom na to da su neki limuni sočniji, a neki medovi slađi, važno je eksperimentirati. Također, pola limuna možda će vam biti previše na početku, moja obitelj koristi četvrtinu.

Zašto ovo funkcionira? Postoji bar devet prednosti ispijanja tople vode s limunom i medom svakog jutra. Moje tri omiljene su:

Štiti nas od infekcija

Budući da ova smjesa ako se ispija ujutro stimulira naš probavni sustav, hidrira debelo crijevo i još mnogo toga, voda s medom i limunom sprječava začepljenost. Također djeluje kao diuretik, čisti naš mokraćni sustav i štiti od njegovih infekcija.

Poboljšava probavu

Svaki sastojak ovog pića pomaže u probavnom procesu, limun pomaže jetri da proizvodi više žuči tako da se kompleksna hrana lakše razgrađuje i korisni sastojci iz nje bolje iskorištavaju. Med djeluje antibakterijski i štiti vas od infekcija koje možete dobiti. Zbog ovog napitka želudac izlučuje više sluzi, što pomaže u izbacivanju toksina.

Zbog njega pucate od zdravlja i ljepote

Limun je dobar za vašu kožu te pomaže pročistiti krv te u proizvodnji novih krvnih stanica koja djeluju kao sredstva za čišćenje, a voda i med daju antibakterijsku i kolagensku energiju vašoj koži”, napisala je Crystal.

Related posts