GO DF: Predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće i gradnačelnika Bihaća

Na današnjoj press konfernciji GO DF Bihać predstavio je svog kandidata za gradonačelnika, te listu za Gradsko vijeće. Iako je bilo određenih razgovora s drugim strankama na predstojeće lokalne izbore izlaze samostalno.

Svoju odluku da na oktobarske izbore izidju samostalno bez koaliranja s ostalim političkim opcijama u ovoj stranci obrazložili su rezultatima stranaka koje su u ranijem periodu upravljalje gradom i gradskim budžetom. Dovelo je to do ogromnih dugovanja koja Bihać vode u dužničko ropstvo. DF se zato odlučila ponuditi građanima dugačijeg gradonačelnika. Njihov kandidat Zlatan Mizić inžinjer elektrotehnike, s višegodišnim radnim i životnim iskustvom kao glavni cilj svog programa vidi u stabilizaciji gradskog budžeta te investiranju u razvoj, poduzetništvo i nova radna mjesta. Pored ostalih problema koje je potrebno sto hitnije rješavati u DF aktivno će se pozabaviti i s problemima u poljoprivredi .

Kada je u pitanju lista kandidata ove stranke za Gradsko vijeće, kreirali su je mjesni ogranci birajući one najbolje. Zastupljeni su svi od žena, do radnika i visoko obrazovnih mladih osoba spremnih za promjene koje su nužne kako bi grad Bihać napokon krenuo naprijed.

rtvusk

Related posts