Galijašević podnio zahtjev za aktiviranje bijelog kruha

Sutra u 11 sati zakazana je primopredaja gradonačelničkih pozicija između starog gradonačelnika Emdžada Galijaševića i novog gradonaćelnika Šuhreta Fazlića. Kako saznaje ABC portal danas je Galijašević nadležnoj službi uputio zahtjev kojim traži vraćanje privilegije koje se prije nekoliko mjeseci odrekao.

Na 23. sjednici Gradskog vijeća Bihać vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog odluke o plaćama i naknadama zaposlenika gradskih organa grada Bihaća kojom se ista usklađuje sa istovjetnim kantonalnim i federalnim zakonom.

Primjena je kenula od 1. jula 2016. godine, a kako je tada naglasio savjetnik gradonačelnika Smail Toromanović, usvojenom Odlukom vraćena je osnovica sa 307 na 315 KM na zahtjev Sindikata te je na osnovu toga bilo potrebno u budžetu grada Bihaća do kraja godine obezbijediti dodatnih 122.000 KM.

Nakon sjednice savjetnik Toromanović posebno je istakao odluku gradonačelnika Galijaševića da ne prihvati član 14. koji se odnosi na pravo ostvarivanja plate nakon završetka mandata, odnosno tzv. “bijelog kruha”.

“Na taj način gradonačelnik još jednom pokazuje šalje poruku o smanjenju povlastica izabranim zvaničnicima , odnosno njihovo stavljanje u realne okvire za našu zemlju“, kazao je tada Toromanović .

Međutim, iz izvora u gradskim organima ABC portal doznaje da je gradonačelnik Galijašević danas uputio dopis kojim traži da mu se u skladu sa Zakonom, nakon prestanka mandata, isplaćuje “bijeli kruh”.

Ako se ova informacija ispostavi tačnom, načelnik Galijašević pregaziće svoje obećanje i još jednom potvrditi licemjernost politke koja se na čelu sa SDA vodila u našem gradu.

Related posts