Fuzija košarkaških klubova Cazina i Bihaća

Saud Terzić, alfa i omega košarkaškog kluba iz Cazina, došao je na ideju o fuziji dva kluba i to KK Cazin koji se trenutno nalazi kao prvoplasirana ekipa A2 Lige FBiH grupa sjever, sa nekim od bihaćkih košarkaških klubova, a evo šta je izjavio ekskluzivno za naš portal povodom svoje ideje.

„Uprava i rukovodstvo kluba KK Cazin, saglasni su da bi kao, lideru A2 Lige grupa sjever, bila neophodna dobra fuzija sa nekim od bihaćkih klubova. Želja nas svih u klubu je da vratimo našu košarku za jedan rang više tj. u A1 Ligu FBiH.Mi smo ovu sezonu otvorili odlično, sa pet pobjeda u nizu i tako zasjeli na sami vrh tabele. Međutim s obzirom da smo uskraćeni za trenažni ciklus, a i svoje utakmice nismo u mogućnosti igrati u Cazinu, te činjenica da ekipa gubi potrebnu svježinu u nastavku takmičenja, neophodna nam je neka promjena u klubu. Pošto je situacija svakim danom sve teža u našem sportu, na našem kantonu, meni kao prvom čovjeku kluba za koji živim punih dvadeset godina, na um pada ideja o fuziji klubova. Ovim putem otvoreno i javno kažem da smo zavidni na kvalitetnu organizaciju kluba KK Željo 1971. KK Cazin ima izuzetno dobar seniorski ti, kao i pionire, dok za razliku od nas, KK Željo 1971 ima ekstra jake omladinske strukture juniora i kadeta. Igramo na suprotnim stranama i djelimo istu dvoranu u Bihaću, djelimo kvalitet i trošimo dupla finacijska sredstva. Ukoliko bi došlo do fuzije, smanjili bi se financijski troškovi a došlo do ekstra kvaliteta. Mislim da bi ovom idejom ojačali sistem organizacije kluba, marketinga u klubu i proširili bi područje sa jednog na dva grada. Ovo je odlična injekcija i terapija bolesnoj košarci u našem kantonu“.

Ostaje nam da vidimo dali će ovaj prijedlog Sauda Terzića ostati samo mrtvo slovo na papiru ili će stvarno doći bolji dani za košarku našeg kantona, piše USKsport.

Related posts