Fotografije Vodopada Blihe kakve dosad još niste vidjeli!

Sjajni Indir Photography i Ivana Bjeljac / Photography pobrinuli su se da Vodopad Blihe učine savršenim spojem prirode i fotografije.

Indir Merdanović, živim u Novom Gradu ili Bosanskom Novom. Rođen 18.12.1989 godine. U svijet fotografije zakoračio sam 2010. godine sa svojim digitalnim fotoaparatom.

Kroz neko vrijeme sam oduševio sam sebe. Dao sam sebi priliku da se razvijem u tom pogledu i napravim dobru fotografiju. S vremenom sam shvatio da mi treba DSLR jer mi obični digitalac nije pružao dovoljnu kreativnu slobodu. Svaka fotografija me vodila korak napred te me usmjeravala i profilirala.

Moja prva nagrada i prvo takmičenje je bilo u Bihaću u sklopu natječaja za najbolju fotografiju Une, kojeg je organiziralo ABC Udruženje, unutar projekta koji se zove “I love Una”. Osvojio sam treće mjesto u konkurenciji od 500 fotografija. To me posebno motivisalo da nastavim raditi dalje. Osvojio sam i nagradu od strane WWF Adria, tema je bila “Sat za planetu Zemlju”.

U februaru 2016 godine vodio sam fotografsku radionicu sa 5 učenika. Radionice su se održavale u sklopu projekta Centri za mlade – Cezam, koji implementuje UG “Zdravo da ste” iz Banja Luke u saradnji sa UG OCKI Novi Grad, finansira ga Evropska unija, i dio je IPA projekta. 10.5.2016. godine u Galeriji je otvorena izložba fotografija, koja je nastala kao plod tromjesečne radionice.

Također takmičenje pod nazivom “Grad prijateljstva” kojeg je organiziralo M:tel u Banja Luci od 1600 fotografija moja se našla u top 10. Osvojio sam prvo mjesto u Sarajevu na foto takmičenju „Furaj pozitivu“, koje je nedavno organizovala Grupacija Svjetske banke.

Na fotografijama kao model prelijpa Una Medić.

Dva mjeseca nakon objave konkursa bilo je prijavljeno 650 učesnika, u uži krug je ušlo 54 i na kraju od top-deset fotografija, moja je proglašena pobjedničkom. U zadnjih par godina radim zajedno sa kolegicom Ivana Bjeljac / Photography.

Zovem se Ivana Bjeljac. Rođena sam u Novom Gradu, 18.11.1986. godine. Ljubav prema fotografiji se desila 2014. godine kad sam sasvim slučajno dosla u doticaj sa DSLR. Od tad počinje moj rad i velika ljubav prema fotografiji.

Najviše fotografišem vjenčanja i portrete za koje su mi potrebne savršene lokacije.Prije par dana odlučili smo da posetimo magiči vodopad rijeke Blihe. Svojom pričom kroz objektiv sam htjela dočarati to koliko me to mjesto zaista inspires all i ostavilo bez daha svojom jedinstvenom ljepotom.

Djevojka po imenu Tamara Dakić je bila u glavnoj ulozi, a njena uloga je bila da se igra sa magičnom prirodom koja je okružuje.

/inmedia

Related posts