FHMZ / Meteorolozi u ovoj sedmici najavljuju snijeg – pročitajte prognozu

Jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vedro. U većem dijelu Bosne je pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama sa maglom.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Livno i Sokolac 3; Drvar, Goražde i Ivan Sedlo 4; Bihać 5; Bugojno i Srebrenica 6; Banja Luka, Jajce i Sanski Most 7; Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 8; Bijeljina, Doboj i Zenica 9; Zvornik 10; Mostar 13; Neum i Trebinje 14°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti, uz prohladno jutro i ne suviše veliki porast temperatura tokom dana. Sa približavanjem promjene, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati tokom poslijepodneva, izraženije u noći. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova i nesanice.

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vedro. U većem dijelu Bosne više oblačnosti prije podne. Sredinom dana se očekuje sunčanije vrijeme. Poslije podne novo naoblačenje sa sjevera koje će u večernjim satima i u noći na srijedu u Bosni usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C. U Sarajevu oblačno prije podne. Sredinom dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje u noći koje će usloviti slabu kišu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Srijeda: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u centralnim i istočnim područjima sa slabom kiša, a na planinama sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12, na jugu zemlje od 16 do 19 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 13, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, u istočnim i jugoistočnim područjima sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.

Related posts