Fazlić podržao kampanju podizanja svijesti o prevenciji vršnjačkog nasilja u školama u BiH

Nastavnici i učenici Mješovite srednje ekonomske škole iz Bihaća ove godine učestvuju u kampanji podizanja svijesti o prevenciji vršnjačkog nasilja u školama u BiH pod nazivom “ Budi drug, budi cool”. Kampanja se provodi u sklopu Dana ružičastih majica koji se obilježava kao Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja u školama. Ovaj dan obilježava se zadnje srijede u februaru u zemljama širom svijeta .

Tim povodom, Tamara Malkoč i Elvisa Šumar, voditelji projekta zajedno sa učenicima Elom Begović, Đemalom Samardžićem i Muhamedom Mujadžićem posjetili su gradsku upravu Bihaća i u razgovoru sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem dobili podršu za ovu kampanju.

Kako je istaknuto, na gradskim trgovima u BiH, a tako i u Bihaću 22.februara bit će organizovano potpisivanje peticije za pokretanje inicijative za uvođenje nove stavke u Krivični zakon o kažnjavanju maloljetnika kada je u pitanju nasilje putem interneta (cyber bulling). Peticijom će se također zatražiti provedba postojećih zakona koji se tiču resocijalizacije i/ili sankcionisanja maloljetnih delikvenata.

Related posts