Fatka Kulenović stavila mandat na raspolaganje GO SDP BiH

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH nedavno je donio odluku kojom je zatraženo od svih općinskih odbora koji su na posljednjim lokalnim izborima ostvarili lošiji rezultat nego 2012. godine, da svoj mandat prepuste Glavnom odboru SDP-a, koji će nakon toga odlučiti o njihovoj sudbini.

Nezadovoljni rezultatima lokalnih izbora u pojedinim općinskim organizacijama, u SDP BiH su odlučili preispitati rad lokalnih odbora stranke.

Među prvima koji su odlučili poštovati odluku Glavnog odbora je v.d Predsjednica GO SDP Bihać Fatka Kulenović koja je obavijestila GO i medije putem saopćenja koje vam prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

na vanrednoj sjednici Gradskog odbora SDP BiH Bihać, održanoj 01.12.2016.godine sa samo jednom tačkom dnevnog reda:

1.Zaključci sa 7.sjednice Glavnog odbora SDP BiH (26.11.2016.godine u Mostaru),donesenih u skladu sa usvajanjem Izvještaja o aktivnostima i izbornim rezultatima SDP BiH u kampanji za Lokalne izbore 2016.godine, članovi GO SDP BiH Bihać izjasnili su se o zaključku br.3, odnosno odbili su postupiti po istom i staviti mandate na raspolaganje.

Obzirom da je navedeni zaključak obvezujući za sve organe, te kako sam od 04.maja 2016. godine obavljala dužnost v.d.Predsjednice GO SDP BiH Bihać, i unatoč tome što sam kao nositeljica liste na nedavno održanim lokalnim izborima osvojila treći mandat u GV Bihać sa osvojenih 1383 tj. 41,73% glasova,ovim putem Vas obavještavam da ja lično, u svojstvu v.d. predsjednice GO SDP BiH Bihać, Glavnom odboru dajem mandat na raspolaganje.

v.d Predsjednica
dr.sci.Fatka Kulenović

 

 

Related posts