Fantastično izdanje enduro utrke “The Race of Pain” u Cazinu

Cazin je danas po prvi put bio domaćin jedne enduro utrke koju su organizovali članovi Moto kluba “Mx Enduro” Cazin. Enduro sport je sve zastupljeniji i sve popularniji na našim prostorima, a u svijetu već duži niz godina okuplja veliki broj vozača.

Jučer je sa startom u cazinskom izletištu “Stovrela” održan prolog, dok je danas na rasporedu bila glavna utrka. Nastupilo je preko 100 vozača iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Srbije i BiH u dvije kategorije, hobi i ekspert. Staza je za one najbolje bila dužine od 40 kilometara, a najbrži Slovenac Miha Špindler istu je prešao za 1:37:49. Drugi je bio Hrvat Matija Zec nekoliko minuta iza vodećeg.

Veliki broj Cazinjana danas je posjetio “Stovrela” kako bi vidio najbolje enduro vozače u Evropi, njihove vještine i motocikle na kojim voze. Događaj je bio izuzetno popraćen medijski, što govori i činjenica da je na licu mjesta bila i ekipa Al-Jazeere.

U razgovoru s vozačima saznali smo da su izuzetno zadovoljni stazom i organizacijom, a ovo je ujedno prvo i veliko iskustvo za organizatora koji će za narednu godinu ispraviti eventualne propuste, kako bi se događaj podigao na još veći nivo.

Expert klasa

1 Miha Špindler (SLO 1.37.49
2 Matija Zec (HR)
3 Tihomir Kotarski (HR)
4 Milos Novakovic (SLO)

Hoby klasa

1 Robert Kreft (SLO)
2 Dino Mileusnić (HR)
3 Tomaž Mencinger (SLO)

cazin.net

Related posts