Fadil Provalić “Oprosti” glavna zvijezda cazinskog novogodišnjeg programa

Radio televizija Cazin već godinama priprema originalan novogodišnji program, a tako će biti i ovaj put. Za to su zaslužni momci i uposlenici ove medijske kuće koji već duži niz godina nasmijavaju brojne Bosance i Hercegovce svojim novogodišnjim programom. Novogodišnji program RTV Cazin za 2017. godinu skoro je gotov, a u razgovoru za Klix.ba momci sa ove televizije otkrivaju šta su to pripremili za sve gledaoce.

Cazinski novogodišnji program iz godine u godinu privlači pažnju brojnih Bosanaca i Hercegovaca, a sa nekim parodijama o društvenim problemima, tzv. cazinski nadrealisti postali su poznati i van granica ove države.

I ove godine pripremili su dosta raznovrsnog sadržaja. Kako kažu, za svakog ponešto.

“To je otprilike desetak kratkih parodija na našu društvenu stvarnost. Tu su nezaobilazne političke teme, zatim one iz svijeta zabave, medija, showbiza, itd.”, kaže za Klix.ba Meho Salkić, dugogodišnji član ekipe.

Varanje na izborima i Fadil Provalić

Tražeći da nam otkrije nešto od pripremljenih sadržaja, Salkić navodi da su uradili jednu surovu istinu o izborima u Bosni i Hercegovini i načinu na koji se oni provode.

“Snimili smo ono što narod priča i skoro svi znaju – kako se vara na izborima. Radi se o zgodama i nezgodama tokom izbornog dana, a u pitanju je poučna kulturno-zabavna emisija za djecu, jer će i oni jednog dana postati punoljetni i moraju znati šta ih čeka”, govori Salkić.

S obzirom na to da je politika ušla u skoro svaku kuću i dvorište u BiH, ona dominira i sadržajima u Novogodišnjem programu RTV Cazin. Član tima Aladin Delalić, zvani Lalo, ističe da su snimili parodiju na HRT-ovu emisiju “Nedjeljom u 2”, napominjući da bi se to možda moglo posebno svidjeti gledateljima.

“Tu je u pitanju Aleksandar Makedonski u mojoj verziji sa gostom Fadilom Provalićem, zvanim ‘Oprosti’, kojeg glumi Hari. Naravno, radi se o parodiji na dvije izjave premijera FBiH Fadila Novalića koje je u ovoj godini izrekao. Prva je bila da građani naše države troše puno novca na luksuzne stvari i druga je da naši ljudi neće da rade i da ih je puno na birou”, ističe Delalić.

Sukob Hadžifejzović-Šprajc

On napominje da su momci sa RTV Cazin htjeli dati svoj skromni doprinos i medijskoj raspravi na relaciji Hadžifejzović-Šprajc, pa su snimili nešto u tom kontekstu.

“Mi smo ‘uglavili’ treću televiziju koja će biti most između Senada Hadžifejzovića i Zorana Šprajca, odnosno Sejada Hadžiučkurovića i Zorana Šprica. U našoj verziji tog sukoba, to će biti borba između bosanskog i hrvatskog humora”, priča Delalić.

S obzirom na to da su natjecateljske emisije u kojima brojni balkanci dokazuju svoja umijeća, prije svega u pjevanju, nezaobilazan momenat posljednjih godina na skoro svim televizijama, Cazinjani su to ove godine odlučili obraditi na svoj način. Tragom showa “Nikad nije kasno”, snimili su vlastiti show pod nazivom “Nikom nije jasno”, gdje će nastojati pokazati “raskošni talenat muzičara u svojoj ekipi”.

Manje pjesama zbog autorskih prava

Inače, kako ističu, ove godine neće biti puno pjesama.

“Razlog su autorska prava. Ondje gdje ne možemo obezbijediti autorsko pravo, s tim se nećemo ni igrati. Do sada nismo imali problema u vezi toga, a ne želimo ni ubuduće”, kaže Meho Salkić.

On otkriva, također, da ove godine, po prvi put, u timu Novogodišnjeg programa neće biti jednog od najpoznatijih članova grupe Kenana Alagića, prepoznatljivog široj javnosti po ulozi “privatnika Rahmana”.

“Kod nas je tradicija da svake godine jedan fali. Ne znam zašto, ali je tako. Svi imaju svoje razloge, naravno opravdane, i u to nećemo ulaziti, ali smo sigurni da će on već sljedeće godine biti sa nama”, kaže Salkić, dodajući na kraju da im je još preostalo snimiti poznati serijal o Pupanu Oždrljiću.

/klix.ba

Related posts