Evo što učiniti kada vam se smartphone totalno zablokira – a ne možete izvaditi bateriju

AMETNI telefoni uglavnom su vrlo koristan izum, no kada počnu raditi probleme, mnogi su ih ne jednom poželjeli tresnuti o zid. Smrzavanje ekrana, blokiranje uređaja i slične divote u najnezgodnijim trenucima doista mogu živcirati, a koliko god pametan (i skup) telefon imate, velike su šanse da će vam se to prije ili kasnije, barem jednom, dogoditi.

Za razliku od starijih telefona kojima je, uz malo čeprkanja po poleđini, bilo jednostavno izvaditi i ponovno umetnuti bateriju i tako prisilno restartati neposlušni uređaj, kod smartphoneova je baterija najčešće integrirana, čime ste ostali bez te mogućnosti. Što, dakle, učiniti?

Prva opcija je, naravno, držanje dugmeta u trajanju od oko 20 sekundi, što u većini slučaja djeluje. No, ako to nije upalilo, ostaje vam još nekoliko mogućnosti koje bi mogle pomoći.

Kod Android telefona možda ćete, uz dugme za paljenje, morati istovremeno držati i dugme za pojačavanje ili smanjivanje zvuka. Ako jedno ne djeluje, pokušajte drugo, također u trajanju od oko 20 sekundi.

Slično je i kod iPhonea, kod kojih će pak biti potrebno istovremeno držati dugme za zaključavanje ekrana i “home”, odnosno dugme za povratak na početni ekran.

Ako vam se problem sa smrzavanjem ekrana često događa, pokušajte ugasiti i deinstalirati nepotrebne aplikacije i osloboditi memoriju prebacivanjem viška fotografija i videa na računalo, a ne zaboravite ni na redovito ažuriranje operativnog sustava.

Related posts