Ema Nadarević i Elvis Hozdić najbolji sportisti Velike Kladuše u 2016. godini

Sportisti općine Velika Kladuša za 2016. godinu su karatašica Ema Nadarević i atletičar Elvis Hozdić. Obznanjeno je to na tradicionaloj manifestaciji Izbor sportiste, sportskih radnika i sportskih kolektiva Općine Velika Kladuša koja je održana u petak, 24. februara u Općinskoj vijećnici, izvještava Radio Velika Kladuša.

Manifestaciju je organizirao Sportski savez Općine Velika Kladuša koji je sa peharima, plaketama i priznanjima nagradio veliki broj dobitnika u raznim kategorijama.

Ema Nadarević, dugogodišnja je članica Karate kluba „Regeneracija“ i četvrti put zaredomdobitnica nagrade. Prvakinja je Bosne i Hercegovine i USK-a, osvajačica bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu, državna reprezentativka, osvajačica velikog broja medalja na međunarodnim takmičenjima. S druge strane, Elvis Hozdić jedugogodišnji član Atletskog kluba„Krajišnik“. Član je najuspješnijeg kluba na Prvenstvu BiH na 10.000 metara u Brčkom, član ekipe koja je na Prvenstvima BiH u krosu već drugu godinu u samom vrhu, te jedan od boljih trkača u regionui osvajač velikog broja medalja na međunarodnim takmičenjima.

Za Najbolji klub u omladinskim kategorijama proglašen jeKarate klub „Regeneracija“ čiji su takmičari osvojili preko 600 medalja, postali Prvaci Regije, pobjednici Kupa regije za 2016. godinu, ekipni prvaci Kantona. Klub ima četiri prvaka Bosne i Hercegovine, dva viceprvaka, šest reprezentativaca i osvajači su velikog broja medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, te jedan od najbolje organizovanih i najmasovnijih karate klubova u našoj Zemlji. Za Najbolji Sportski klub u kategoriji seniora za 2016. godinu odabran je Atletski klub „Krajišnik“, koji je bio najuspješniji klub na Prvenstvu BiH na 10.000 metara u Brčkom. Osvojene su tri titule prvaka BiH u pojedinačnoj konkurenciji, a već drugu godinu zaredom među četiri najbolje ekipe je ovaj klub u krosu u seniorskoj konkurenciji u BiH.

Najbolji Sportski trener 2016. godine je Mirzet Beganović predsjednik i trener Karate kluba „Regeneracija“, dok je za najboljeg Sportskog radnika 2016.godine odabran Zaim Tralješić, sportski direktor NK „Mladost“ Vrnograč. Ovoj manifestaciji prisustvovali su pored nagrađenih, njihovi roditelji i članovi porodice, treneri, profesori i nastavnici tjelesnog odgoja, članovi Sportskog saveza Općine Velika Kladuša, predsjedavajući Općinskog vijeća Fikret Bašić, te predsjednik Sportskog saveza USK Emir Dautović.

Related posts