Eksplozija u Bihaću, jedna osoba teško povrijeđena!

Policijska stanica Bihać obaviještena je od strane Doma zdravlja Bihać da je ukazana liječnička pomoć licu R.Z.rođen 1955.godine koji je zadobio povrede obje šake, grudnog koša, stomaka, vrata i lica, uslijed eksplozije nepoznate eksplozivne naprave, te je isti odmah upućen sanitetskim vozilom u Kantonalnu bolnicu Bihać.

Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bihać pod nadzorom kantonalnog tužioca nakon čega je utvrđeno, da je R.Z. u garaži porodične kuće, rukovao sa detonirajućim kapislama nepoznatog porijekla, uslijed čega je došlo do eksplozije, a oštećeni je zadobio povrede opasne po život.

Uprava policije, upozorava građane da posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava podliježe krivičnoj odgovornosti a opasnost prilikom rukovanja ovakvim sredstvima može dovesti do teškog povrjeđivanja i ugrožavanja kako vlastitog života tako i života drugih građana.

Građani koji prilikom obilaska područja koja su bila okupirana ili na kojima su se vodile borbe u toku rata, primjete zaostala minsko eksplozivna sredstava, dužni su da obavijeste najbližu Policijsku stanicu na broj 122, iste ne diraju već na prikladan način označe (vrećicom, tkaninom, bocom i sl.).

Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva ne donose lično u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste Policijsku stanicu te će stručni i osposobljeni policijski službenici kao i pripadnici civilne zaštite , dogovoreno mjesto i preuzeti minsko eksplozivna sredstva, saopćeno je iz MUP-a USK.

Related posts