Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću upriličio promociju diplomanata i magistranata

Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću upriličio je danas u sali Spomen-muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a svečanu promociju magistranata i diplomanata.

Diplome su dobila 92 studenta, 11 magistranata i 81 diplomant. Nermana Ferkić proglašena je studentom petnaeste generacije studija 4+1+3 Studija poslovne ekonomije, a Anela Tahirović, studenticom osme generacije na studijskom programu 3+0, Visoke poslovne škole.

Čestitke im je u ime nastavnog osoblja uputila v.d. dekanesa Ekonomskog fakulteta Mirela Kljajić-Dervić i poželjela uspjeh u poslovnom i svakodnevnom životu, a u ime Vlade USK-a obratio se i čestitku uputio Nikola Findrik, ministar pravosuđa i uprave.

„Najveća podrška kroz sve četiri godine studija su bili moji roditelji i drago mi je što sam danas proglašena studentom generacije, što je ovim krunisan moj trud i što sam ispunila sva njihova očekivanja“, kaže Nermana Ferkić, studentica generacije i dodaje kako se nada da će u što kraćem vremenskom roku pronaći posao.

Anela Tahirović, studentica generacije na Visokoj poslovnoj školi kaže kako joj ova titula mnogo znači.

„Imala sam neizmjernu podršku svojih roditelja, ali i profesora i asistenata na fakultetu. Nastavila sam svoje školovanje ali sam odmah nakon diplomiranja dobila svoje prvo zaposlenje“, kaže Anela.

Amira Demirović završila je obrazovanje na drugom ciklusu master-studija i ovom prilikom primila diplomu magistra poslovne ekonomije.

„Sada je došlo vrijeme da svoja stečena znanja i vještine primijenimo na sadašnjim i budućim radnim mjestima. Poslala bih poruku mladim ljudima da možemo onoliko koliko znamo i da ne gube nadu, da mnogo uče i da se trude jer se svaki trud prije ili kasnije isplati“, kaže Amira.

Dekanesa Mirela Kljajić-Dervić je istakla kako studenti Ekonomskog fakulteta predstavljaju njegovu snagu uz mlad već dokazan naučno-nastavni kadar na polju nauke i na brojnim učešćima na konferencijama, projektima i svojim radnim mjestima.

Promocija diplomanata Ekonomskog fakulteta okončana je polaganjem teksta zakletve, a svečane trenutke uljepšali su svojim nastupom učenici Umjetničke škole.

/rtvusk.ba

Related posts