Dževad Malkoč, ministar za pitanja boraca i RVI Vlade USK: Pomoć veteranima 5. i 7. Korpusa AR BiH iz Prijedora

Dževad Malkoč, ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi Unsko-sanskog kantona posjetio je jučer članove Udruženja veterana Krajine 92.-95. Regije Prijedor.

Veteranima 5. i 7. Korpusa AR BiH, povratnicima u prijedorsku regiju ovo Ministarstvo pomaže da ostvare osnovna prava po osnovu boračkog statusa i to je, kako ističu veterani, jedina pomoć na koju mogu računati. Ministar Malkoč razgovarao je sa članovima Udruženja o problemima koji prate populaciju povratnika, a kao poseban prioritet ističu da je demobilisanim borcim, povratnicima potrebna pomoć za liječenje te da budu obuhvaćenima programima za stambeno zbrinjavanje Kantonalnog fonda USK.

Vlada USK, kao i do sad, odazvat će se molbama naših saboraca, veterana-povratnika u regiju Prijedor, da im ovaj Kanton pomogne u liječenju i stambenom zbrinjavanju, kazao je ministar Malkoč.

Ministarstvo za pitanja boraca i RVI pomoći će aktivnosti ovog udruženja u spomen kojim je se obilježevaju značajni datumi iz odbrabeno- oslobodilačkog rata i odaje počast herojima braniteljima. Tako će ce uključiti i u organizaciju svečane akademije povodom Dana državnosti BiH i obilježavanja godišnjice 17. viteške krajiške brigade. Predstavnici USK će se pridružiti veteranima Prijedora i zajednički tih dana posjetiti porodicu heroja odbrane, rahmetli Adila Bešića.

Related posts