Državni službenik ukrao mobitel pomoćniku ministra, pa uhapšen zbog droge

Vladimir Lalović, zaposlen kao prevodilac u Ministarstvu, priveden je u akciji „Žuto“, koju su krajem prošlog mjeseca proveli pripadnici MUP-a KS.

Ministarstvo prometa i komunikacija BiH ovih dana se našlo u centru svojevrsnog skandala, nakon što se jedan od dugogodišnjih uposlenika Ministarstva našao pod lupom istrage koju sarajevsko Kantonalno tužilaštvo i MUP Kantona Sarajevo provode zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Otvorio bolovanje

Naime, u akciji kodnog naziva „Žuto“, koju su krajem prošlog mjeseca proveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS, uhapšeni su Ragib Poturković (36) i Zlata Mujkić (33), koji se terete za neovlaštenu proizvodnju i promet heroina, te Vladimir Lalović (36) sa Pala zbog posjedovanja i uživanja opojnih droga.
Ono što je, međutim, manje poznato jeste da je Lalović, koji je, nakon završene kriminalističke obrade, pušten da se brani sa slobode, dok je protiv njega Tužilaštvu upućena krivična prijava. Lalović je državni službenik, zaposlen u spomenutom ministarstvu na poslovima prevodioca.

Lalović je, kako nam je potvrđeno iz Ministarstva, nakon privođenja, svojim nadređenim poslao doznake za bolovanje i od tada se ne pojavljuje na poslu. Kako nezvanično saznajemo, navodno ide kod psihologa, kako bi mu pomogao da se riješi ovisnosti.

Ono što je zanimljivo jeste da je nekoliko dana prije Lalovićevog hapšenja, pomoćniku ministra Željku Kneževiću nestao mobitel. Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da se među telefonima koje su policajci pronašli i oduzeli prilikom pretresa i hapšenja u akciji „Žuto“ nalazi i Kneževićev ukradeni mobitel…

Kompletan tekst pročitajte u današnjem izadnju Faktora.

Dnevne novine Faktor dostupne su na kisocima širom Bosne i Hercegovine.

(Faktor.ba/Foto: M. Živojević)

Related posts