Dok se lokalna vlast u Bosanskoj Krupi bori za sebe, mladi odlaze

Nakon jučerašnjeg teksta gdje su srednjoškolci na svoj Dan srednjoškolaca položili zakletvu i poručili da odlaze i da se vratiti nećemo od sugrađana su dobili ogromnu podršku, kako mladih tako i starih. Za ovakvo stanje krivi su jedino političari u Bosni i Hercegovini koji su stanovništvo doveli na rub egzistencije i svoj izlaz jedino vide preko graničnih prelaza.

Mladi odlaze, a glavna tema u Bosanskoj Krupi Kružni tok

Da se vratimo u Bosansku Krupu koja se ne razlikuje od ostatka države. Dok su jučer srednjoškolci se okupili na igrališti Idrinovac kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo, općinska vlat i novoizabrani vijećnici su u toplim kancelarijama. Isto tako, zgrada Gimnazije nas iz dana u dan podsjeća na leglo narkomana i mjesto gdje se skupljaju alkoholičari jer radova na njoj nema više od dvije godine. Postavlja se i pitanje kome će trebati ova škola jer je zadnje 2 godine u Gimnaziju se upisalo svega po 2 razreda.

Umjesto sportske dvorane putić, vijećnici po kafićima “kroje” većinu

Umjesto sportske dvorane koju su godinama vlati obećavali u svojim kampanjama na Lukama se “napredovalo”. Napravaljen je put koji svakodnevno ima svoju priču između privatnih vlasnika parcela, općine i policije. Dok je glavna tema u Bosasnkoj Krupi nažalost komad betona i kružni tok, novoizabrani vijećnici sjede po kafićima i stvaraju sebi većinu. Prema nezvaničnim informacijama većinu u OV Bosanska Krupa imaće SDA i ASDA, dok se tajno toj većini priključiva i DF. Svako tu sebi traži svoju korsit pa je za očekivati smjenu direktora Javnih preduzeća i ustanova, formiranje novih Komisija i Upravnih odbora kao i borba za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV. Tako je i načelnik ostao bez većine i da bi nastavio raditi moraće se prikloniti novoj većini.

Sve u svemu lokalna vlast nakon izbora puno ne gleda na građane Bosanske Krupe koji ostaju bez posla, a iz dana u dan Bosanska Krupa ostaje bez svojih stanovnika zahvaljujući jedino njima. Tačno je da sa Biroa rada se smanjiva broj nezaposlenih, ali naroda koji je svoje zaposlenje dobio u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji i ostalim zemljama.

krupljani.ba

Related posts