Dodik: Neću otići u Tužilaštvo BiH zbog prijetnji koje su ozbiljne i harange koja je napravljena

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je za SNSD primarni cilj Republika Srpska i da su u ovoj partiji veoma ozbiljno razumjeli podršku građana na lokalnim izborima, te ocijenio da je opozicija samu sebe delegitimisala kada je riječ o predstavljanju na nivou BiH.

“Od 2014. godine nastojali su da kriminalizuju sve u Republici Srpskoj, nastavili su da zloupotrebljavaju institucije BiH i pokušavaju da se obračunaju sa RS-om. Ulazak u institucije BiH im se najviše obio o glavu. Da su radili u interesu RS-a bila bi obrnuta situacija. Narod je to shvatio”, rekao je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

On kaže da je veoma teško biti 10 godina na vlasti, a vrlo frustrirajuće u opoziciji, što su opozicione stranke u RS-uj i pokazale. Dodik je naglasio da će SNSD nastaviti da radi i nakon izbora, nastojeći da bude još bolji.

“U permanentnoj smo kampanji, to je naš način rada. Svaki dan je za nas kampanja za bolje, nastavit ćemo da radimo i pokušaćemo da budemo bolji”, poručio je Dodik.

Napominjući da je i ranije ukazivao na to da su “pojedini opozicioni lideri probosanci”, Dodik je istakao da je opozicija u vlast na nivou BiH ušla ostrašćena mržnjom i tako izgubila strateški važna ministarstva da bi dobila Ministarstvo sigurnosti iz želje da se obračuna sa vlašću u RS-u

On ocjenjuje da je loš rezultat opozicija na lokalnim izborima ostvarila i zbog toga što su, nakon harange lidera SDA Bakira Izetbegovića, lider SDS-a Mladen Bosić i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić referendum o Danu Republike nazvali “Dodikovim referendumom”.

“Bosić, Ivanić i ostali počinju da se izvlače iz te priče i, plašeći se, kažu da je to Dodikov referendum, a njihove partije su glasale za referendum. Njihovo povlačenje iz referenduma ih je dovelo u tu poziciju”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je kao predsjednik Republike Srpske podržao odluku Narodne skupštine Republike Srpske, da stoji iza referenduma, ali da neće otići u Sarajevo da Tužilaštvu BiH da izjavu.

“Neću otići zbog prijetnji koje su ozbiljne i harange koja je napravljena”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je opozicija organizovanjem protesta u maju htjela da ruši institucije Republike Srpske, ali da je odgovor SNSD-a i koalicionih partnera (DNS i SP) bio efikasan organizovanjem mitinga u isto vrijeme.

On je naglasio da je opozicija imala namjeru da se sukobi sa policijom ili da je privuče sebi i da onda ruši institucije RS-a, ali da je policija bila profesionalna i ravnopravno se odnosila prema učesnicima oba skupa.

“Oni bi devastirali policiju Republike Srpske i stvorili uslove da se ponovo izvrši reforma policije. Opozicija je tada izgubila snagu i umjesto da se rekomponuje njihova organizaciona i programska dimenzija, nastavili su da se vraćaju priči o kriminalu koja je propala i za koju nemaju dokaze”, rekao je Dodik.

Napominjući da su ranije demonstracije u Federaciji BiH imale za cilj da se preliju u Republiku Srpsku, Dodik je rekao da je to trebalo da se ponovi sa mitingom opozicije, jer je bilo pokušaja organizovanja iz FBiH da dođu i podrže taj skup.

“Šta smo dobili? SNSD i koalicioni partneri su vratili svoj kapacitet i volju za političku borbu”, konstatovao je Dodik.

Related posts