DNZ: Abdić provodi nezakonite smjene i upošljava porodicu, imenovao devet savjetnika

Iz Demokratske narodne zajednice (DNZ) Velika Kladuša danas su se obratili javnosti ističući da novoformirana vlast u Velikoj Kladuši na čelu sa načelnikom Fikretom Abdićem provodi nezakonite smjene i porodična upošljavanja te da je sam Abdić imenovao čak devet savjetnika.

Iz Općinske organizacije DNZ Velika Kladuša kazali su da se nakon konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća dešava ono na što su tokom izborne kampanje upozoravali građane Velike Kladuše.

“Dobili smo načelnika i novu većinu koji su svoje prve radne dane počeli sa nezakonitim smjenama kao i porodičnim upošljavanjem, te upošljavanjem podobnih i ‘klimača glavama’ kojima su prioriteti ispunjavanje ličnih, a ne društvenih interesa”, kažu u DNZ-u.

U ovoj stranci su istakli da je Abdić u proteklom periodu imenovao devet savjetnika.

“Oštro osuđujemo nezakonitu promjenu Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, kao i upošljavanje i imenovanje devet savjetnika općinskog načelnika, pogotovo u vrijeme velike nezaposlenosti i velikog broja nezaposlenih lica na području općine Velika Kladuša”, napominju.

DNZ smatra da novoformirana koalicija u Općinskom vijeću Velike Kladuše “pravljenjem cirkusa od Vijeća, sakriva nedostatak svojih ideja i onog što su obećali tokom izborne kampanje”.

“Pozivamo ‘vladajuće’ da prestanu s pogubnom kadrovskom križaljkom i diskriminacijom drugih i drugačijih, te da krenu raditi za Veliku Kladušu, a ne za poslušnike, za ‘klimače glavom’ i podobne. Velikoj Kladuši je potrebno Vijeće i načelnik koji će služiti svim građanima, a ne cirkus kojim se ciljano prikriva zadovoljavanje interesa jedne porodice i njenih poslušnika”, istakli su za kraj u ovoj stranci.

/klix.ba

Related posts