Djevojka sa Daunovim sindromom započela vlastiti posao: Njeni proizvodi su preukusni

Collette Divitto (26) je djevojka rođena sa Daunovim sindromom, ali bez obzira na sve, ona ne dopušta da je invalidnost spriječi u pokretanju uspješnog biznisa.

Nakon bezbroj aplikacija i odbijenica za posao, odlučila je pokrenuti vlastiti posao i otvoriti online slastičarnu.

Sa sjedištem u Bostonu, Collette je uz puno teškog rada i odlučnosti postala majstor za pravljenje kolačića. Njen specijalitet su čokoladni keksići sa cimetom.

Uz podršku porodice i prijatelja, Divitto je odlučila pokrenuti vlastiti posao prodaje kolačića. Napravila je web stranicu, nabavila sve sastojke, pa čak i naučila kako napisati račune za kupce. Stvari su krenule tako dobro za Collette da je nedavno počela i dostavljati narudžbe.

Međutim, život nije uvijek bio jednostavan za Divitto.

– Suočavala sam se sa mnogo odbijenica prije nego sam odlučila pokrenuti vlastiti posao. To je bilo traumatično iskustvo za mene. Teško je naći plaćen posao za ljude poput mene koji imaju posebne potrebe – kazala je Divitto.

Nakon više odbijanja, uzela je stvari u svoje ruke i odlučila pokazati drugim ljudima da ništa nije teško.

– Nikada nije prihvatila svoju nesposobnost – rekla je njena majka, Rosemary Alfredo, dodavši kako se Collette odlučila na ovaj potez kako bi potaknula i motivisala druge ljude.

Divitto sada ima veće ambicije. Želi da se njeni kolačići prodaju širom zemlje, u nadi kako bi mogla zaposliti i druge osobe s invaliditetom.

– Želim pomoći što više ljudi s invaliditetom. To bi bila velika stvar za njih – rekla je Divitto.

Proizvodi se već nalaze na policama jedne trgovine u Bostonu, a trenutno je u potrazi za investitorima koji bi mogli pomoći da biznis raste.

Njena majka kaže da je nevjerojatno ponosna i nada se da će biti inspiracija drugima s posebnim potrebama.

– Ako postoji jedna stvar ili dar koji možete dati bilo kojem dijetu, to je snaga. Jer, kad su se jedna vrata zatvorila za nju, ona je pronašla put – dodala je Rosemary.

/faktor.ba

Related posts