DF USK i SBB USK povodom dešavanja u Skupštini USK

Pristupanje ASDA stranci, te njihovom Klubu, g-đe Nedime Zulić, nas je veoma iznenadilo, jer za taj čin nije imala niti jedan valjan razlog, niti nam ga je ikada spomenula.

Njen postupak je jasan samo njoj i njenim mentorima, kod kojih je otišla.

U skladu sa Statutom Demokratske fronte, g-đa Zulić je brisana iz članstva Demokratske fronte.

Na današnjoj sjednici Skupštine USK, svojim činom glasanja, jasno je pokazala da želi anarhiju i dovođenje USK u ustavnu, institucionalnu i političku krizu, što Demokratskoj fronti nikada nije i neće biti svojstveno.

Prelazak iste iz građansko lijeve opcije u nacionalnu, potpuno je nerazuman.

Kao što svako u životu sam donosi svoje odluke, tako mora biti svjestan i njihovih posljedica.

Možemo samo pretpostaviti razloge, a koji su prisutni i na cijeloj političkoj sceni širom BiH. – stoji u saopćenju KO DF USK.
Ovim putem Klub poslanika SBB-a u Skupštini USK-a, želi informisati javnost Unsko-sanskog kantona o trenutnim dešavanjima u Skupštini USK-a, te opredijeljenosti poslanika Saveza za bolju budućnost BIH za stabilizaciju političke situacije na našem kantonu.

Naime, svjedoci smo da trenutnim djelovanjem pojedinaca u Skupštini Unsko-sanskog kantona prouzrokovana je politička nestabilnost koju u konačnici osjete svi građani na našem kantonu.

Izražavamo zabrinutost i obavještavamo građane USK-a, da poslanici SBB-a koji dolaze iz najudaljenijih općina na našem kantonu, nikad nisu niti će biti prepreka stabilnosti vlasti na našem kantonu.

Svjesni činjenice da još uvijek nije usvojen Budžet USK-a, te da će uskoro biti onemogućene isplate korisnicima budžeta USK-a, upućujemo apel svim političkim faktorima na USK-u, da se trenutna politička situacija shvati krajnje ozbiljno u interesu naših građana. – stoji u saopćenju Kluba poslanika SBB-a u Skupštini USK.

Related posts