Daje otok za Spyder 918: Neobičan oglas automobilskog entuzijaste

Emilio Cirelli vlasnik je nerazvijenog otoka koji se nalazi 16 kilometara južno od Daytone Beacha.

Vrijednost otoka je procijenjena na milion američkih dolara. Zanimljivo je to što Cirelli želi razmjenu „ključ za ključ“, a u zamjenu traži Porsche 918 Spyder.

Inače, ovo nije prvi put da Cirelli pokušava trampiti otok za superautomobil. Prije tri godine objavio je isti oglas na Craigslistu, samo što je tada tražio Ferarri Enza.

Emilio je vlasnik još dva otoka – jednog u Jacksonvilleu i drugog u Ormond Beachu. Prije 20 godina ušao je u posao s nekretninama i tako vremenom došao u posjed tri otoka.Osim toga, Cirelli je i automobilistički entuzijast. Posjeduje oko četrdeset Alfa Romeo vozila i Maseratija, a sada želi Porsche zbog voznih karakteristika i po njemu relativno niskih troškova održavanja.

– Vlasnik sam 911-ice i imamo osjećaj da je Porsche jedan od najboljih automobila ikad napravljenih. Odličan je za vožnju, nije preskup, a održavanje je razumno. Možete ga voziti svaki dan tamo gdje Ferrarija vjerovatno ne bi mogli. Porsche je puno praktičniji i treba manje održavanja, dok drugi, poput LaFerrarija i P1, nakon pet hiljada milja, morate odvesti na servis koji će vas koštati 30.000 dolara – kazao je Cirelli i naglasio kako i LaFerrari i P1 prolaze u zamjenu za otok.

(Faktor.ba)

Related posts