Dačićeva miljenica prijetila policajcu: “Uskoro te čeka grob”

Ivana Petrović, bivša visoka funkcionerka SPS-a, zapretila je smrću policajcu koji je u Zaječaru priveo njenog brata Ivicu Petrovića zbog falsifikovanja.

Beogradski “Blic” piše da je policija u Zaječaru u okviru redovne kontrole zaustavila automobil “nisan” kojim je upravljao Ivica Petrović, koji je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo posebnog falsifikovanja putnih isprava.

– Zaustavljen je u automobilu jer se znalo da ima prekucane brojeve i falsifikovanu dokumentaciju. Vjerovatno se radi o ukradenom vozilu, ali i to će biti utvrđeno istragom – kaže izvor “Blica” blizak istrazi.

Prema saopštenju PU Zaječar, osumnjičeni Petrović, inače vlasnik jednog kafića u ovom gradu, prijetio je policajcu koji ga je privodio.

– Govorio je: “Zapamtićeš ti mene, ne znaš s kim se kačiš, nisi ni svjestan šta će da te snađe” – dodaje izvor “Blica”, a u zaječarskoj policiji potvrđuju da mu je zbog prijetnji i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti po nalogu tužioca određen pritvor od 48 sati.

Privođenje i pritvor, očigledno, iznervirali za njegovu sestru Ivanu Petrović, bivšu direktoricu marketinga u “Dunav osiguranju” i člana GO SPS, pa je nastavila s prijetnjama policajcu.

– Pozvala je kasno navečer i prijetila, nazivala je policajca najgorim imenima i rekla: “Uskoro te čeka grob” – dodaje izvor “Blica”.

U policijskoj upravi Zaječar potvrdili su da je policajac podnio krivičnu prijavu zbog telefonskih prijetnji.

– Policijski službenik je dan nakon privođenja osumnjičenog podnio prijavu da je na svom službenom mobilnom telefonu primio poziv od nepoznate osobe koja se predstavila kao sestra osumnjičenog I. P., i da mu je prijetila i nazivala ga pogrdnim riječima – navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni Ivica i njegova sestra Ivana Petrović bit će saslušani u nadležnim tužilaštvima u Zaječaru i Beogradu.

Policajac koji je priveo Ivicu i prijavio njegovu sestru strahuje za svoj život.

– Sa razlogom strahuje, Zaječar je mali grad i zna se da će on nakon saslušanja biti pušten na slobodu jer će aktivirati sve moguće veze kako bi to uradili. Prijetnje su bile opasne jer se dosad niko nije usudio da ga privede, iako se znalo koji auto vozi – dodaje izvor “Blica” koji je želio da ostane anoniman.

Tuča sa Dijanom Vukomanović

Ivana Petrović, poznata i kao “Dačićeva miljenica”, potukla se ljetos sa partijskom kolegicom Dijanom Vukomanović. Sukob propraćen uvredama izbio je ispred kancelarije direktora SPS Dejana Backovića u zgradi SP. Dijana Vukomanović završila je ugruvana, ali bez modrica, kada ju je Ivana Petrović, tadašnja članica GO SPS, dva puta žestoko bacila o zid i vrata.

Pesničenje je spriječio potpredsjednik SPS Branko Ružić, koji se zatekao u zgradi. Inače, ovom sukobu prethodila je višenedjeljna tenzija i prepucavanja preko SMS-ova. Poslije skandala Ivana Petrović podnijela je ostavku na mjestu člana Glavnog odbora SPS, ali nije napustila stranku.

Related posts