Čuje li se glas mladih u Velikoj Kladuši pred nadolazeće Izbore?

Velika Kladuša je jedna od depopulacijom najugroženijih bh. općina, koju krase crne statistike odliva mozgova, posebno „bijelih mantila“, ali i druge radnosposobne vojske mladih, koji svakodnevno zatrpavaju granični prijelaz. Danas mladi Velike Kladuše „kopaju i nogama i rukama“ da negdje drugo pronađu bolje mjesto za život. Mjesto za priliku koja im se u rodnom gradu ne pruža.

U susret Izborima 2016 volonteri/ke Demokratske organizacije mladih odlučili su pokazati zainteresiranost, te pratiti predizborna obećanja i aktivnosti političkih subjekata na području naše općine, kao i rezulatate njihovog minulog rada, s osvrtom na DJELA, A NE RIJEČI! I ovih izbora dio smo političke inicijative M1 Prava za mlade, političkog projekta Instituta za razvoj mladih KULT, koji želi mlade postaviti u vrh prioriteta institucija vlasti i političkih stranaka u BiH. M1 Prava za mlade jeste politička inicijativa, ali nije politička stranka u smislu važećih zakona u BiH koji uređuju oblast političkog organiziranja. M1 Prava za mlade nije registrirana i nema namjeru kandidirati se ni naovim izborima. M1 Prava za mlade svojim aktivnostima isključivo želi poboljšanje zabrinjavajuće teškog položaja mladih ljudi u zemlji.

Svojim aktivnostima u predizbornoj kampanji želimo politički obrazovati mlade ljude i pravovremeno buditi i razvijati kritičko mišljenje prilikom odabira kandidata na izborima. M1 želi motivirati mlade za učešće u promjenama „ne za bolje sutra, već za bolje danas“, jer imaju ogroman glasački potencijal – 20% ukupnog biračkog tijela čine mladi ljudi, i njihova izlaznost na izbore jednaka je izlaznosti starijih kategorija stanovništva (51-56%).

Programe M1 koje promoviramo mogu poslužiti svim političkim strankama u Velikoj Kladuši kao resursna baza dobrih rješenja. Ali, bez manipulacije, jer nije teško prepoznati one koji su već imali priliku da ih provedu a to nisu učinili.

Video uratkom, koji Vam šaljemo u prilogu,želimo poslati poruku svim kandidatima/kinjama na Izborima kakvu Veliku Kladušu žele njeni mladi ljudi!!!

Podržite nas, jer SVIće!!!

Related posts