Čudo od djeteta: Marko Bošnjak pobjednik dječijeg muzičkog takmičenja

Dvanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Rame pobjednik je regionalnog muzičkog takmičenja “Pinkove zvezdice”, a publika iz zemalja regiona svojim glasovima ukazala je povjerenje ovom, kako su ga nazivali članovi žirija, čudu od djeteta.

Publika je svojim glasovima odlučila da pobjednik druge sezone “Pinkovih zvezdica” bude dječak koji je svojim glasom oduševljavao sve iz sedmice u sedmicu.

Jutros oko četiri sata proglašen je pobjednik nakon višesatnog glasanja i nekoliko presjeka glasova, a pobjednik je birao između Martije Stanojković i Marka Bošnjaka. Najviše glasova publike dobio je dječak kojeg su prozvali “Božije dijete” i “čudo od djeteta”.
Kroz muzičko takmičenje “Pinkove zvezdice” okušao se u različitim žanrovima, a nerijetko je članove žirija svojom interpretacijom ostavljao u suzama. Publika ga ja zavoljela zbog glasa i talenta, ali i šarma. Pokazao se kao sjajan imitator, a predviđaju mu blistavu karijeru.
U superfinalu takmičenja bili su Irnes Divjan, Antonia Gigovska, Žarko Pribaković, Martija Stanojković, Eva Manić, Uroš Stanković, Indira Beriša, Tomislav Milovanović, Darija Vračević i Marko Bošnjak, a nakon svakog presjeka na osnovu najmanje glasova publike ispadala su po dva takmičara.

Mjesecima je takmičare ocjenjivao žiri koji su činili: Leontina Vukomanović, Jelena Tomašević, Goca Tržan, Milan Stanković i Hari Varešanović.

klix.ba

Related posts