Crnogorska manekenka Žaklina Vućić: U Turskoj sam veoma tražena

Žaklina Vućić mlada je i prosperitetna manekenka iz Crne Gore sa velikim snovima i planovima za budućnost.

Za Faktor je rekla kako joj je obrazovanje ipak na prvom mjestu, a manekenstvom se bavi bez velikih očekivanja. A kada nema pretjeranih očekivanja onda uspjeh dolazi sam.

-Studiram političke nauke u Novom Sadu. Prvu godinu sam uspješno završila – govori nam na početku razgovora Žaklina.

O svojim profesionalnim angažmanima u svijetu mode mlada manekenka rekla nam je kako je posao vodi u veće gradove. To je kaže normalno, jer je njen rodni grad premali za sve što ona tek treba da ostvari.

– Moj prvi ugovor vezan za Beč bio je preko modne agencije iz Beograda koju vodi Ivana Stanković. Trenutno reklamiram najpoznatiji brend nakita Helendia. Mnogo sam zadovoljna. Beč je izuzetno lijep grad, također, nudi veće mogućnosti za posao kojim se ja bavim. Ali, normalno da Niksić izuzetno volim, to je ipak moj rodni grad – rekla nam je ljepotica pred kojom je blistava budućnost.

Iako prije svega želi uspješno završiti započeti studij, manekenstvo smatra i poslom i hobijem.

Prati je dobra karma

– Moj posao zahtijeva mnogo odricanja, ali to je nešto u čemu se pronalazim i uživam u tome. Od malih nogu sam se pronašla u tome i bavila sam se mnogim aktivnostima vezanim za modeling – govori Žaklina.

Žaklinu prati dobra karma, pa ponude za modne angažmane samo pljušte. Ona odlučuje između agencija Erberk, Cem Ajans, Gaye Sokmen iz Turske, kao i mnogih drugih.

– U zadnje vrijeme radim brojne reklame. Imam dosta ponuda. Agencije iz Istanbula zainteresirane su za mene, a ja ću se prilikom posjete Istanbulu odlučiti za koju ću raditi. Želim da što više napredujem i radim na sebi i da radim reklame za neke svjetske brendove – s velikim žarom priča Vućić.

Imala je priliku sarađivati sa velikanom televizijskog svijeta, sa televizije TV8 iz Turske, Mehmetom Gungorenom, što je svakako značajna stvar u njenoj karijeri i nešto čime se manekenka ponosi.

– Prilika za to je bio njegov dolazak na snimanju revije Roberto Cavalli u Budvi – prisjeća se Žaklina.

Nemoguće je sakriti njenu ljepotu, a Žaklina nam piča kako ništa ne dolazi samo od sebe, pa je ona vrlo disciplinirana. Zdravo se hrani i svakodnevno trenira. Na njoj je sve poptuno prirodno, a kategorična je kad su u pitanju plastične operacije. Strogo se protivi tome.

Na pitanje da li ima značajnu drugu polovinu, Žaklina nam je kratko rekla – slobodna sam – pa vjerujemo da će ova informacija obradovati mušku populaciju u našoj zemlji koja ima namjeru provesti ljeto u Crnoj Gori. Ko zna, možda Žaklinu osvoji baš neki Bosanac ili Hercegovac.

Veza sa košarkašem

Svojevremeno su je vezali sa Vladimirom Dašićem, profesionalnim košarkašem iz Crne Gore. Tretirala se ta priča kao prava afera s obzirom na to da je Vladimir u tom periodu bio oženjen, ali manekenka negira cijelu aferu.

– Vladimir i ja smo samo prijatelji, to je bila samo priča – kratko je prokomentirala Žaklina.

Na pitanje kakve su njene emocije prema BiH i kad je zadnji put bila u našoj državi Vućić je rekla kako izuzetno voli Bosnu i Hercegovinu, ali da nije imala mnogo prilika boraviti kod nas.

– Jednom prilikom sam otvarala reviju donjeg veša u Banjoj Luci. Uvijek mi je drago da posjetim BiH. Ako bude nekih poslovnih ponuda, tu sam, zašto da ne – kroz smijeh priča Žaklina.

S obzirom na to da sama živi svoje snove imala je kratku poruku za čitatelje Faktora.

– Ne sanjaj svoj život, nego živi svoje snove – zaključila je pozitivnim riječima lijepa manekenka.

(R. B./Faktor.ba)

Related posts