Čovjek od riječi: Kapiten Džeko posjetio Roditeljsku kuću na Jezeru

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko danas je u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine preuzeo Državnu nagradu za sport u 2016. godini koju mu je uručio ministar civilnih poslova Adil Osmanović.

Najbolji strijelac u historiji našeg nacionalnog tima zbog crvenog kartona propustit će kvalifikacioni duel s Grbaltarom, ali Dijamant nije propustio šansu da cjelokupni iznos od 15.000 KM koju je dobio donira u humanitarne svrhe.

Odmah nakon što mu je uručena Državna nagrada za sport Edin se obratio predstavnicima novinara. U svom obraćanju napač Rome zbunio se i zaboravio spomenuti gdje će završiti novac od nagrade, a potom se zahvalio jednom od kolega koji ga je upitao gdje će otići 15.000 KM.

– Hvala, što ste me to upitali. Malo sam se zbunio i to sam zaboravio spomenuti. Novac će otići na tri strane i na tri jednaka dijela. Jedan dio ide za Roditeljsku kuću u Sarajevu, dok će preostala dva dijela otići za dječije domove u Tuzli i Mostaru – rekao je ambasador UNICEF-a, opravdavajući tako po zna koji put ulogu koju mu je povjerila ova međunarodna humanitarna organizacija.

Osim što se Ministarstvu civilnih poslova zahvalio na nadragi, Džeko je pozvao nadležne institucije da više ulažu u sport, sportiste i talente, a svojim primjerom pokazao je kako se to radi.

Već danas Edin je posjetio Roditeljsku kuću u Sarajevu koja se nalazi na Jezeru.

Related posts